Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, καθώς εντόπισαν μια τεράστια κατακόμβη που περιλαμβάνει περισσότερους από 300 τάφους με μούμιες, και εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 270.000 μέτρα.

">

Το Ασουάν ήταν μια σημαντική εμπορική και στρατιωτική ζώνη η οποία ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 4.500 χρόνια.

Πολλοί από τους τάφους, οι οποίοι πιστεύεται ότι επαναχρησιμοποιούνταν για περίπου 900 χρόνια, περιείχαν οικογένειες που η αρχαιολογική ομάδα εκτιμά ότι πέθαναν λόγω μολυσματικών ασθενειών.

Ο χώρος διαθέτει έως και 10 βαθμίδες τάφων που είναι τοποθετημένες σε επίπεδα κοντά στο σύγχρονο Μαυσωλείο του Aga Khan III, το οποίο φιλοξενεί τα λείψανά του από το 1959.

Η Patrizia Piacentini, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, η οποία είναι μέλος της ομάδας που έκανε την εντυπωσιακή ανακάλυψη, δήλωσε στη DailyMail:

«Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό εύρημα, πολύ μοναδικό στην Αίγυπτο. Οι άνθρωποι που ζούσαν κάποτε στο Ασουάν κάλυψαν τον λόφο με τάφους. Είναι κάτι σαν την πόλη των νεκρών».

Η ανασκαφή αποκάλυψε επίσης ότι οι ελίτ αναπαύονταν στην κορυφή του λόφου, συμπεριλαμβανομένων των μουμιοποιημένων λειψάνων του αρχιστράτηγου του Ασουάν, ενώ η μεσαία τάξη ήταν θαμμένη από κάτω.

Οι τάφοι χρονολογούνται μεταξύ του 6ου αιώνα π.Χ. και του 9ου αιώνα μ.Χ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στις μούμιες που βρέθηκαν ήταν μια γυναίκα μαζί με ένα παιδί που πιστεύεται ότι πέθανε σε ηλικία ενός ή δύο ετών και τα σώματά τους ήταν κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε ένα πέτρινο φέρετρο.