ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκία: Εντοπίστηκε κεφάλι αγάλματος – Πιθανολογείται ότι ανήκει στον Απόλλωνα

Το έργο εκτίθεται στο Μουσείο Φετιγιέ

Τουρκία: Εντοπίστηκε κεφάλι αγάλματος – Πιθανολογείται ότι ανήκει στον Απόλλωνα

Ένα κεφάλι αγάλματος που πιθανολογείται ότι ανήκει στον αρχαίο θεό Απόλλωνα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στο Κάστρο Φετιγιέ στη Μούγλα της Τουρκίας.

Υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το Μουσείο Φετιγιέ, οι ανασκαφικές εργασίες ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια στο κάστρο που βρίσκεται στην περιοχή Κεσικαπί.

Κατά την ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Kadir Pektaş, στα τείχη του κάστρου βρέθηκε το κεφάλι ενός αγάλματος που πιστεύεται ότι ανήκει στον Απόλλωνα.

Το έργο εκτίθεται στο Μουσείο Φετιγιέ.

Ο Διευθυντής Ανασκαφής του Κάστρου, Δρ. Ο Kadir Pektaş είπε ότι οι ανασκαφές συμπεριλήφθηκαν στο έργο «Heritage to the Future» που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το κεφάλι του αγάλματος μπορεί να ανήκει στον Απόλλωνα ή σε άλλο ιστορικό πρόσωπο” έκανε την εκτίμησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.