ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουταγχαμών: Οι μύκητες κρύβονται πίσω από την… κατάρα;

Τι εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες;

Τουταγχαμών: Οι μύκητες κρύβονται πίσω από την… κατάρα;

Η αρχαία Αίγυπτος και οι Φαραώ κρύβουν εκατοντάδες ιστορίες που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι επιστήμονες.

Η πιο διάσημη από όλες είναι η περιβόητη κατάρα του Τουταγχαμών. Σύμφωνα με αυτή όποιος επισκέπτεται τον τάφο του έχει άσχημό τέλος.

Το 1922 ο διάσημος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ, εντοπίζει τον τάφο και βλέπει ένα φίδι να κατασπαράζει ένα καναρίνι.

Τότε σύμφωνα με τους ντόπιους αυτό ήταν προειδοποίηση για το κακό που θα ακολουθούσε, αφού δεν έπρεπε να ανοιχθεί ο τάφος του Τουταγχαμών.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα μέλη της ομάδας που βρίσκονταν στην ανασκαφή, άρχισαν να πεθαίνουν.

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος πέθανε λίγους μήνες μετά, και η επίσημη εκδοχή των γιατρών ήταν η πνευμονία.

Νεκρός βρέθηκε και ο επί σειρά ετών σκύλος του.

Ο ζάμπλουτος Τζορτζ Τζέι Γκουλντ, εφοπλιστής από τις ΗΠΑ, πέθανε και αυτός λίγες ημέρες μετά, αφού πλήρωσε αδρά για να επισκεφθεί παράνομα τον τάφο.

Η εξήγηση που δίνουν τώρα οι επιστήμονες είναι πως οι θάνατοι προήλθαν από μύκητες που βρέθηκαν στον τάφο. Ο τάφος ήταν γεμάτος μούχλα, όμως το δείγμα που πήραν οι επιστήμονες ήταν νεκρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως οι θάνατοι σταμάτησαν όταν οι εργάτες και οι ερευνητές άρχισαν να φορούν στολές και γάντια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.