Όποιος πιστεύει ότι η επίσημη Ιστορία ξεκινάει με την πόλη Ιεριχώ το 6.000 π.Χ είναι βαθιά νυχτωμένος, καθώς υπάρχουν ευρήματα και ιστορίες των αρχαίων λαών που δεν αιτιολογούν την ανάδειξη πολύπλοκων και εξωπραγματικών πολιτισμών από το 4.000 π.Χ. και έπειτα.

Πίσω από την ιστορία της Ατλαντίδας στον Ατλαντικό ή της περιβόητης Αυτοκρατορίας της Μου στον Ειρηνικό, κρύβεται κάτι αληθινό και χειροπιαστό.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι εμφανίστηκε η τελειότερη γλώσσα του πλανήτη, τα αρχαία Ελληνικά, ξαφνικά το 600 π.Χ. χωρίς να υπάρχει από πίσω μία διαδικασία τελειοποίησης που διαρκεί πολλές χιλιετίες.

Κάποιοι υπήρξαν πριν, που γνώριζαν πάρα πολλά και πέρασαν τις γνώσεις τους με διάφορους τρόπους και μετά από μεγάλες καταστροφές στις επόμενες γενιές.

Η πρώτη εξερεύνηση υποβρύχιων ηφαιστείων στον Ειρηνικό Ωκεανό έφερε στο φως μία αρχαία ξεραμένη κοίτη λίμνης, υπό τη μορφή ενός δρόμου από κίτρινα τούβλα.

Η αποστολή, η πρώτη σε κορυφογραμμή βαθέων υδάτων, έγινε βόρεια των νησιών της Χαβάης, εκεί που το εξερευνητικό σκάφος Nautilus, που αυτή τη στιγμή ερευνά την κορυφογραμμή Lili?uokalani εντός του Θαλάσσιου Εθνικού Μνημείου Papahanaumokuakea (PMNM), ήρθε αντιμέτωπη με το πρωτόγνωρο σκηνικό.

Το PMNM είναι μια από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες περιοχές διατήρησης στον κόσμο, μεγαλύτερη από όλα τα εθνικά πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί. Όπως είναι ως επί το πλείστον, “άγνωστη” καθώς έχει εξερευνηθεί περίπου το 1/3 του θαλάσσιου πυθμένα του.

Οι ερευνητές έφτασαν στα 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα συνεχίζοντας το έργο τους.

Βίντεο που «ανέβηκε» στο YouTube, δείχνει τη στιγμή που ερευνητές κατέγραψαν τον “κίτρινο δρόμο” ή “δρόμο προς το Οζ”, όπως τον «βάφτισαν».

«Είναι ο δρόμος για την Ατλαντίδα», ακούγεται να αναφωνεί ένας εκ των ερευνητών. «Ο δρόμος με τα κίτρινα τούβλα;», ακούγεται να λέει μια άλλη φωνή.

«Αυτό είναι παράξενο», πρόσθεσε ένα άλλο μέλος της ομάδας. «Πλάκα μου κάνεις; Αυτό είναι τρελό».

Μόνο που αν υπήρχε εκεί κάτι το εξωπραγματικό (για την στενόμυαλη αντίληψή μας) δεν ήταν η Ατλαντίδα, αλλά βάση των θρύλων του Ειρηνικού επρόκειτο για την Μου ή για την Λεμούρια (αν και την τελευταία οι θρύλοι την τοποθετούν στον Ινδικό Ωκεανό).

Την Μου την στοιχιοθέτησε για πρώτη φορά ως θρυλική ήπειρο ο διάσημος αρχαιοδίφης Augustus Le Plongeon, κατόπιν ερευνών στα ερείπια των Μάγια στο Γιουκατάν του Μεξικού.

Την ανακάλυψε διαβάζοντας το ιερό βιβλίο των Μάγια το Πόπολ Βου.

Kάποιοι θα πουν πως πρόκειται για συμπτωματικό γεωλογικό σχηματισμό σε ότι αφορά τον δρόμο με τα κίτρινα τούβλα.

Ο καθένας έχει την ερμηνεία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">