Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές των φοιτητικών σπιτιών, παρά τον κορωνοϊό, με χιλιάδες φοιτητές να αναζητούν το ιδανικό σπίτι για το επόμενο βήμα της ζωής τους.
Είναι σημαντικό ο νέος φοιτητής να ελέγχει τη διασύνδεση των μέσων μαζικής μεταφοράς προς τη σχολή του στην εκάστοτε περιοχή που επιλέγει να αναζητήσει φοιτητική στέγη, γεγονός βέβαια που αυξάνει και την τιμή του ενοικίου.
Αυξημένη καταγράφεται η ζήτηση σε περιοχές πολύ κοντά στα πανεπιστήμια (Ζωγράφου,Αιγάλεω,Πειραιάς,Καλλιθέα), ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πτώση δεν υπάρχει σχεδόν σε καμία περιοχή.
Τη φετινή χρονιά λόγω των αυξητικών τάσεων που καταγράφονται στα φοιτητικά ενοίκια, αρκετοί φοιτητές, υιοθετώντας τη συγκατοίκηση, θα αναζητήσουν οικονομικές κατοικίες σε περιοχές όμορες των σχολών τους.
Το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, το Μοσχάτο και τη Νίκαια επιλέγουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά όπου μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες με 2 υπνοδωμάτια, με στόχο τη συγκατοίκηση.
Όσοι φοιτητές επιλέξουν να διαμείνουν πλησίον του κέντρου της Αθήνας, μπορούν να επιλέξουν περιοχές που διαθέτουν διαμερίσματα με 2 υπνοδωμάτια άνω των 60 τ.μ., με το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα να διαμορφώνεται στα 500 ευρώ κατά μέσο όρο.
Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν το 2021 τις τιμές των φοιτητικών σπιτιών
Φέτος το φοιτητικό σπίτι θα επιβαρύνει αρκετά τον οικογενειακό προϋπολογισμό του περιβάλλοντος του φοιτητή.
Οι παράγοντες που αναμένεται να κρατήσουν υψηλές τις τιμές των μισθωμάτων είναι, μεταξύ άλλων:
- Οι υψηλές τιμές των προηγούμενων ετών, με εξαίρεση το έτος 2020
- Παρόλη την περσινή απραξία οι τιμές δεν «έπεσαν», ενώ σε σχέση με πρόπερσι, οι τιμές είναι ίσως και λίγο αυξημένες
- Το γεγονός ότι έχουν βγει στην αγορά κάποιες από τις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι οποίες είναι επιπλωμένες, σε ακριβά πάντα επίπεδα
- Δεν διαφαίνεται η ύπαρξη ενός νέου lockdown