Συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου νοσηλευόταν.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το βρέφος δεν κατέστη δυνατόν να διασωθεί.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα συμπτώματα της νόσου μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, κάτι που καθιστά πιο δύσκολη τη διάγνωση.

Ωστόσο, η Μηνιγγίτιδα Β είναι μια από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία εντός 24 ωρών και μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες, ακόμη και τον θάνατο αν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη μηνιγγίτιδα

Ο μηνιγγιτιδόκοκκος Β είναι ο τύπος που προκαλεί τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα (ποσοστό από 70% έως 90% για την τελευταία δεκαετία). Παλαιότερα, στη χώρα μας, επικρατούσε ο τύπος C μηνιγγιτιδοκόκκου, όμως μετά την εφαρμογή καθολικού εμβολιασμού κατά του τύπου αυτού από το έτος 2005, εμφανίζεται πλέον πολύ σπάνια.

Η μετάδοση της νόσου γίνεται μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού (βήχας, φτάρνισμα) ή με άμεση επαφή με τις αναπνευστικές εκκρίσεις (φιλί, ποτήρι κ.ο.κ.). Τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας μοιάζουν πολύ με αυτά της γρίπης και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό και έντονο πονοκέφαλο, εμετούς, πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς, σύγχυση, ζάλη και φωτοφοβία, ενώ μπορεί να εμφανιστούν έντονα κόκκινες κηλίδες στο δέρμα (αιμορραγικό εξάνθημα).

Στα βρέφη, εκτός των υπολοίπων, μπορεί να διαπιστωθεί άρνηση λήψης τροφής και έντονη υπνηλία, ασυνήθιστη ευερεθιστότητα και περίεργο, υψίσυχνο κλάμα και ωχρό ή μελανό δέρμα. Ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει μερικά και όχι όλα τα συμπτώματα με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος έως την τελική διάγνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γονείς στην περίπτωση που διαπιστώσουν ύποπτα συμπτώματα ή έχουν την παραμικρή αμφιβολία θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα ιατρική συμβουλή.