ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ για τη διαπίστωση αναπηρίας – Νέα διαδικασία για παράταση παροχής

Εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ για τη διαπίστωση αναπηρίας – Νέα διαδικασία για παράταση παροχής

Εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ, προβλέπει νέα διαδικασία σχετικά με την διαπίστωση της αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ για την παράταση της παροχής αναπηρίας, θανάτου, και επιδομάτων.

Ειδικότερα πλέον σε περιπτώσεις που ενώ έχει λήξει το αρχικό χρονικό διάστημα αναπηρίας που χορήγησε η αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ, δεν έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική απόφαση, ο συνταξιούχος μπορεί να προσκομίσει την προηγούμενη γνωμάτευση των ΚΕΠΑ προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εξέτασης του και όχι η χορήγηση νέου παραπεμπτικού.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την τηρούμενη έως σήμερα πρακτική, πριν την λήξη της παροχής (αναπηρίας, θανάτου και επιδομάτων) και για τη συνέχιση αυτής, χορηγείται στους συνταξιούχους παραπεμπτικό σημείωμα προκειμένου να απευθύνονται στο ΚΕΠΑ για αξιολόγηση του βαθμού αναπηρίας τους.

Δεδομένου ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που δημιουργεί καθυστερήσεις στην κρίση των ενδιαφερομένων από τις Υγειονομικές Επιτροπές και προς αποφυγή ταλαιπωρίας, από τη λήψη του παρόντος καταργείται η ανωτέρω διαδικασία και προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εξέτασης, θα υποβάλλεται στη γραμματεία της επιτροπής η προηγούμενη διοικητική πράξη ( απόφαση) στην οποία αναγράφεται η έναρξη και η λήξη της προηγούμενης παροχής. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθείται και στις περιπτώσεις παράτασης επιδόματος απολύτου αναπηρίας και εξωιδρυματικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εναλλακτικά, σε περιπτώσεις που ενώ έχει λήξει το αρχικό χρονικό διάστημα αναπηρίας που χορήγησε η αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ, δεν έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική απόφαση (πχ όταν υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ φορέων που δεν έχει ολοκληρωθεί), ο συνταξιούχος μπορεί να προσκομίσει την προηγούμενη γνωμάτευση των ΚΕΠΑ προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εξέτασης του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.