Νέες οδηγίες αναμένεται να αποσταλούν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδα για την χρήση μάσκας από τους μαθητές και όχι μόνο.

Ειδικότερα, η μάσκα έχει καταστεί υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων, μετά και τη γενίκευση της χρήσης της από μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, οι μαθητές θα μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να βγάζουν τη μάσκα και για τον λόγο αυτό ο ΕΟΔΥ θα στείλει αρμοδίως σαφείς οδηγίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξαιρέσεις στον κανόνα της γενικευμένης χρήσης θα είναι λίγα λεπτά μέσα στην τάξη όταν μιλάει ο εκπαιδευτικός ή στο διάλειμμα όταν οι μαθητές είναι μόνοι.

Εως τις 28/10 οι σχολικές δομές η λειτουργία των οποίων είχε ανασταλεί, λόγω κρούσματος κορωνοϊού, ήταν 373. Ο λόγος είναι για σχολικές μονάδες και τμήματα τα οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, αποτελούν το 0,33% των σχολικών μονάδων της χώρας και το 0,61% των τμημάτων στα σχολεία της χώρας. Ποσοστά που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει σημαντική διασπορά του ιού στα σχολεία. Την ίδια στιγμή πάντως, αρκετοί μαθητές είναι απρόθυμοι να κάνουν ακόμη και τα rapid tests, ιδίως σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες». Και αυτό, διότι οι γονείς τους το απαγορεύουν. Το ίδιο συμβαίνει και σε λίγες περιπτώσεις εκπαιδευτικών.

Χθες το υπ. Παιδείας διοργάνωσε διαδικτυακά άτυπη συνάντηση υπουργών Παιδείας των χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα ακολουθήσει σήμερα διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία θα συζητηθούν οι τρόποι υλοποίησης των αποφάσεων των υπουργών.

Η πρώτη θεματική που συζήτησαν χθες οι υπουργοί εστίασε στις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού και στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η εκπαίδευση. Η δεύτερη θεματική αφορούσε την αξιοποίηση της εκπαίδευσης υπέρ της ευαισθητοποίησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, που τίθεται σε κίνδυνο από την κλιματική αλλαγή, στο δημοκρατικό πολιτισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Παρά τις αντιξοότητες, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοποίησε την ελληνική προεδρία της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, προκειμένου να αναδείξουμε μείζονα ζητήματα. Κοινός παρονομαστής των δύο θεματικών που συζητήσαμε, της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής: η απαιτούμενη συστράτευση δυνάμεων και η προστιθέμενη αξία στην ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών-μελών».