ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΑΣΕΠ: Σε ποιους επιτυχόντες θα επιβάλλεται ποινή τριετούς αποκλεισμού

Τι αναφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

ΑΣΕΠ: Σε ποιους επιτυχόντες θα επιβάλλεται ποινή τριετούς αποκλεισμού

Σαν «βόμβα έσκασαν» τα όσα αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιό του καθώς σε κάποιους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα επιβάλλεται ποινή τριετούς αποκλεισμού!

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», τέθηκε τα μεσάνυχτα σε δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές των διαδικασιών πρόσληψης στο δημόσιο, όσοι από τους επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ:

  • δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους,
  • τους αποδέχονται μεν, αλλά δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία,
  • παραιτούνται εντός 12 μηνών,

θα λαμβάνουν ποινή αποκλεισμού τριών ετών!

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν δικαίωμα να δηλώνουν συμμετοχή σε καμία προκήρυξη που αφορά το δημόσιο, είτε για μόνιμο, είτε για εποχικό προσωπικό!

Στο Άρθρο 9 του νομοσχεδίου, αναφέρεται αναλυτικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«7. Οι διοριστέοι των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. καθώς και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού που δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή αποδέχονται και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μέσα σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης ή διορισμού τους, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν για τρία (3) έτη σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2, με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 25».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.