ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αύριο «εκπνέει» η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Αύριο «εκπνέει» η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αύριο Πέμπτη (18/7) «εκπνέει» η προθεσμία για την κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ της χώρας.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει η διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων των υποψηφίων.

Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες 10 μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας θα εργαστούν πυρετωδώς, ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα πανεπιστήμια (Βάσεις) με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Πάντως τώρα οι υποψήφιοι από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις τελικές τους προτιμήσεις στην πλατφόρμα του μηχανογραφικού (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Μετά την καθορισμένη προθεσμία, δεν θα γίνονται δεκτές περαιτέρω υποβολές.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 19 Ιουλίου έως τις 14:00, οι υποψήφιοι θα μπορούν μόνο να διαγράψουν σχολές από την λίστα τους, χωρίς τη δυνατότητα προσθήκης νέων σχολών ή αλλαγής της σειράς των προτιμήσεων.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας υποψήφιος που οριστικοποίησε και υπέβαλε το Μηχανογραφικό του, αλλά επιθυμεί τυχόν αλλαγές και προσθήκες, αυτές μπορούν να γίνουν αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου ακολουθώντας όμως το εξής διαδικαστικό:

  • ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.

Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.

Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου. Το Μ.Δ. με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου θα αποτελεί το τελικό Μ.Δ. του.

Πού θα δουν τις Βάσεις 2024 οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω sms στα κινητά και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.