Εικόνες ντροπής κυκλοφορούν στα social media καθώς δείχνουν τουρίστες που επισκέφτηκαν τον Μπάλο Χανίων, να μπαίνουν στο νερό μέχρι τον λαιμό για να φτάσουν στο πλοίο.
Οι εικόνες αυτές δημοσιεύτηκαν στο e-kissamos, με τον διαχειριστή της ομάδας στο Facebook Σταύρο Καρεφυλλάκη να επισημαίνει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατασκευή πλωτής εξέδρας, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών: «Τα ΜΜΕ των Χανίων που θυμούνται την Κίσσαμο μόνο όταν διαβάσουν κάτι στα κισσαμίτικα social media να χαλαρώσουν λίγο γιατί καμιά “επιτυχία” δεν πέτυχαν χθες κατά αποκλειστικότητα, ούτε άλλαξε χθές την απόφαση του το υπουργείο.
Η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και έναν μήνα και είναι θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα. Ότι ο χρόνος στην Κίσσαμο περνά αργά είναι ένα άλλο θέμα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις».
Ολόκληρη η ανάρτηση:
Τα ΜΜΕ των Χανίων που θυμούνται την Κίσσαμο μόνο όταν διαβάσουν κάτι στα κισσαμίτικα social media να χαλαρώσουν λίγο γιατί καμιά “επιτυχία” δεν πέτυχαν χθες κατά αποκλειστικότητα, ούτε άλλαξε χθές την απόφαση του το υπουργείο.
Η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και έναν μήνα και είναι θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα. Ότι ο χρόνος στην Κίσσαμο περνά αργά είναι ένα άλλο θέμα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις. Παρακάτω η ανακοίνωση προ μηνός
Νέα αλλαγή στην θαλάσσια προσέγγιση του Μπάλου.
Με τη χρήση πλωτής εξέδρας έως ότου τοποθετηθούν πλωτοί ναυδέτες (μεγάλοι σημαντήρες) και αγκυροβόλια θα γίνεται η αποβίβαση των επισκεπτών του Μπάλου.
Αυτό ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη (Τεύχος Δ’ 381/11.06.2024 ).
Ουσιαστικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος υιοθετεί την πρόταση του Δήμου Κισσάμου έτσι ώστε η αποβίβαση όλων των επιβατών να γίνεται στην πλωτή εξέδρα (μέχρι και φέτος μια εταιρεία χρησιμοποιούσε την πλωτή εξέδρα στο εξής θα την χρησιμοποιούν όλες) έως ότου τοποθετηθούν οι ναυδέτες.
Ειδικότερα η υπουργική απόφαση ορίζει ότι «η προσέγγιση, πραγματοποίηση στάσεων (αγκυροβολιά) και παραμονή από πλωτά μέσα στον θαλάσσιο χώρο πλησίον της παραλίας, για τη λήψη θαλάσσιου λουτρού των περιηγητών. Η πραγματοποίηση στάσεων (αγκυροβολιά) και η παραμονή στον θαλάσσιο χώρο από μηχανοκίνητα (εσωλέμβια και εξωλέμβια) πλωτά μέσα πραγματοποιείται μόνο με πρόσδεση στους προβλεπόμενους πλωτούς ναυδέτες. Μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και την ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας. Μέχρι την τοποθέτηση των ναυδέτων επιτρέπεται η αγκυροβόληση εκτός λιβαδιών Ποσειδωνίας (οικότοπος προτεραιότητας )».
«Θέλω να αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800-900 επιβατών στο Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν. Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι» αναφέρει γυναίκα στο zarpanews.gr, τα παιδιά της οποίας ήρθαν από την Αμερική με φιλοξενούμενούς τους και επισκέφθηκαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.