ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε την υιοθεσία παιδιού από «οικογένεια» ΛΟΑΤΚΙ+ γυναικών

Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών

Ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε την υιοθεσία παιδιού από «οικογένεια» ΛΟΑΤΚΙ+ γυναικών

Με απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, αναγνωρίζοντας την υιοθεσία παιδιού από «οικογένεια» ΛΟΑΤΚΙ+ γυναικών.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι γυναικών, εκ των οποίων η μια είναι Ελληνίδα, υιοθέτησαν με νόμιμες διαδικασίες ένα παιδί στο εξωτερικό.

Ζήτησαν από την ελληνική δικαιοσύνη να τις αναγνωρίσει ως θετές μητέρες του παιδιού και το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμό 2435/2024 απόφαση, αποδέχτηκε το αίτημά τους.

Το δικαστήριο έκρινε μάλιστα ότι «το μοντέλο αυτής της οικογένειας είναι απόλυτα υγιές και δεν αποβαίνει σε βάρος της ομαλής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού».

Ο δικαστής Ιωάννης Βαλμαντώνης, στην απόφασή του, ανέφερε ότι:

«Η ελληνική νομοθεσία και νομολογία, με θεμέλιο και μοναδικό κριτήριο τις βασικές και θεμελιώδους σημασίας αρχές και αντιλήψεις, που διέπουν σήμερα τη ζωή στην ελληνική κοινωνία, αποβλέπει κυριαρχικά στο συμφέρον και στη δυνατότητα ομαλής ψυχοπνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων παιδιών σε ένα υγιές κοινωνικό περιβάλλον, διασφαλιζόμενων πλήρως των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά συνέπεια, το μοντέλο της οικογένειας, που η σύνθεση των μελών της αποτελεί διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τα καθιερωμένα δεν προκαλεί τις κυρίαρχες κοινωνικές αντιλήψεις διότι τελικά αυτή η διαφορετικότητα δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος του πραγματικού συμφέροντος του τέκνου, ενώ η ελληνική κοινωνία τυγχάνει πλέον αρκετά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και αρκετά προοδευτική να φιλοξενήσει αρμονικά στους κόλπους της και να ανεχθεί την ύπαρξη και της ομόφυλης οικογένειας μετά τέκνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.