Η νοθεία στο ελαιόλαδο συνεχίζεται και στη Μεσσηνία καθώς οι χημικές αναλύσεις του τελευταίου διαστήματος, δείχνουν τι κάνουν οι επιτήδειοι για να κερδίσουν χρήματα.

Σε πολλές περιπτώσεις αυτό που κρύβει το προϊόν, δεν κινεί υποψίες από τη γεύση του.

Γίνεται η κατάλληλη σύνθεση, ώστε ο καταναλωτής να μην μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις. Χρειάζεται χημική ανάλυση για να φανεί η αλήθεια.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η νοθεία στο ελαιόλαδο στη Μεσσηνία. Αιτία, οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές στο προϊόν, με τους επιτήδειους, να εξαπατούν ανυποψίαστους καταναλωτές και να τους πωλούν λάδι αμφιβόλου ποιότητας.

Μόνο στα εργαστήρια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην Καλαμάτα, έχουν καταγραφεί, τις τελευταίες ημέρες πάνω από δέκα περιπτώσεις νοθείας. Όπως λέει ο βιοτεχνολόγος Παναγιώτης Κατσαρης στο best-tv, η νοθεία γίνεται ως εξής: «ρίχνουν μια μικρή ποσότητα από φρέσκο ελαιόλαδο και αναμιγνύουν με ένα υποβαθμισμένο, πιθανότατα σπορέλαιο. Αυτό που κάνουν είναι δύσκολο να ανιχνευτεί στη γεύση. Θα πρέπει να γίνει χημική ανάλυση».

Όπως τονίζει: «η οξύτητα που όλοι μετράνε, δεν λέει τίποτα. Μπορεί να είναι ένα ελαιόλαδο 2-3 χρόνων, αλλά επειδή είχε αρχικά χαμηλή οξύτητα, συνεχίζει να έχει χαμηλή οξύτητα».

Σημειώνει ότι περιπτώσεις νοθείας, έχουν αποκαλυφθεί και σε τυποποιημένα ελαιόλαδα τους τελευταίους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!