ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Πρόνοια «άρπαξε» το βρέφος των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου με εντολή εισαγγελέα! – Ο πατέρας προσφεύγει στον Άρειο Πάγο

Το πέμπτο παιδί της οικογένειας μακριά από τους γονείς του μετά την απόφαση κοινωνικού λειτουργού

Η Πρόνοια «άρπαξε» το βρέφος των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου με εντολή εισαγγελέα! – Ο πατέρας προσφεύγει στον Άρειο Πάγο

Με εισαγγελική απόφαση η Πρόνοια πήρε το βρέφος από την οικογένεια των παλαιοχριστιανών γιατί ήθελε να γεννήσει το παιδί (το πέμπτο) στο σπίτι τους.

Το ζευγάρι ήταν αυτό που ειδοποίησε το νοσοκομείο για να μην θέσει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή του μωρού όταν είχε συμπληρώσει 42 εβδομάδες κύησης και είχε αιμορραγία καθώς φάνηκε να μην μπορεί να επιτευχθεί φυσιολογικός τοκετός.

«Είχαμε κάποια περιπέτεια, γιατί είχε επιπλοκές. Η σύζυγος ήθελε να προσπαθήσει να γεννήσει στο σπίτι, δεν ήταν δυνατόν. Την φέραμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, δεν ήθελε, αλλά είναι πολλές φορές που συγκρούονται τα πιστεύω ενός ανθρώπου με το τι πρέπει να γίνει. Ήταν δύσκολη η θέση μου», είπε.

«Μου έβαλαν φυάλες αίμα. Μου είπαν ότι αν ερχόμουν 10 λεπτά αργότερα θα πέθαινα».

Η Σεβαστή πριν από μία εβδομάδα έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Ένα κοριτσάκι σχεδόν 4 κιλά.

«Δεν εξαφανίστηκα, προστάτευσα τον εαυτό και τα παιδιά μου. Δεν ενοχλούμε κάποιον», είπε.

«Είμαστε καλά κι εγώ και η μπέμπα. Αφήνουμε τα προβλήματά μας πίσω. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου δεν φέρθηκε όπως θα έπρεπε… Έκανε ανάκριση σε έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε αφασία», είπε η Σεβαστή, η οποία συμπλήρωσε πως ο σύζυγός της της έσωσε τη ζωή.

Κοινωνικός λειτουργός συνάντησε την Σεβαστή και, τελικά, αποφασίστηκε το μωρό να μην δοθεί στους γονείς, αλλά να μεταφερθεί σε δομή, απόφαση με την οποία το ζευγάρι διαφωνεί.

«Παραμένουμε ακόμη εδώ (στο νοσοκομείο) και την μπέμπα τώρα μπορώ να την δω 12:30 – 13:30, 18:30 – 19:30 για θηλασμό και τίποτα άλλο. Υπάρχει πιθανόν κάποια εισαγγελική παραγγελία λόγω της κοινωνικού λειτουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σεβαστή, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Από την πλευρά του ο πατέρας ανέφερε ότι το βρέφος είναι υγιέστατο. «Σήμερα που το είδε η σύντροφός μου το αεροβάπτισε, αυτό έχει να το δει η ανθρωπότητα επί Χότζα. Μια μάνα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει το παιδί της, δεν μπορεί να το θηλάσει με μία εισαγγελική απόφαση που δεν μας έχει κοινοποιηθεί, οπότε πάνω σε τι θα πρέπει να απολογηθούμε ή να αντιταχθούμε» είπε ο κ. Καλαϊτζιδάκης.

Και συμπλήρωσε ότι σε νομικό επίπεδο αύριο ο δικηγόρος του, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, θα προβεί σε νομικές ενέργειες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η οικογένεια δείχνει να έχει μπει στο στόχαστρο γιατί ζουν μακριά από αυτό που καλείται «σύγχρονος τρόπος ζωής», με υπολογιστές, τηλεοράσεις ,κινητά κλπ

Μάλιστα στα διάφορα ΜΜΕ ξεχνούν ότι εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί μεταπολεμικά στην Ελλάδα με τοκετό στο σπίτι και ότι πολλοί ακόμα και σήμερα επιλέγουν τον τοκετό στο σπίτι.

Η οικογένεια ζει στην Αττική σε σπίτι των 80 τ.μ. αλλά όχι όλοι καθώς εκτός από το μωρό το κράτος έχει πάρει από την επιμέλεια τους και τον 15χρονο γιό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.