Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση του θανάτου 48χρονου στην Ηλεία ο οποίος θεωρήθηκε πως πέθανε από τσίμπημα καφέ αράχνης.

">

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τελικά αποδείχθηκε ότι ο άτυχος άντρας δεν πέθανε από τσίμπημα αράχνης και σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, ο θάνατός του οφείλεται σε διεισδυτικό στρεπτόκοκκο. Η ιατροδικαστής βρήκε στοιχεία που παραπέμπουν σε σοβαρή λοίμωξη, έστειλε τα στοιχεία στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και έτσι επιβεβαιώθηκε η αρχική της υποψία.

Μάλιστα όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, και αφορά και σε 45χρονο από την Ηγουμενίτσα που έκανε διακοπές στην Ηλεία. Στην ίδια περιοχή νοσεί ένας ακόμα άντρας από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ωστόσο έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και αυτή τη στιγμή παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ηλεία

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Αυγούστου, ο 48χρονος που έκανε διακοπές στην περιοχή του Κατάκολου στην Ηλεία, ένοιωσε πόνους στο πόδι του, χωρίς να διαπιστώσει ότι έχει τσιμπήσει κάτι. Μάλιστα νωρίτερα ο ίδιος είχε επισκεφθεί ιδιώτη ορθοπεδικό καθώς πίστευε ότι οι πόνοι οφείλονται σε κάποιο ζήτημα, με τον ιατρό να τον στέλνει, άμεσα, στο νοσοκομείο. Μία μέρα μετά, η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, ο 48χρονος διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου» και το ιατρικό προσωπικό λάμβανε οδηγίες από το κέντρο δηλητηριάσεων. Τελικά, ο 48χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ», είχε δηλώσει τότε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι οι γιατροί θεωρούσαν ότι επρόκειτο για τσίμπημα καφέ αράχνης. «Δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δεν φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει και σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση. Είμαστε συγκλονισμένοι», είχε πει.