ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Κανένα ίχνος αιδούς: Τετραπληγικός περίμενε δύο χρόνια να χειρουργηθεί και του ανακοίνωσαν ότι αναβάλλεται!

Το γεγονός αυτό έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωσή της η «Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία»

Κανένα ίχνος αιδούς: Τετραπληγικός περίμενε δύο χρόνια να χειρουργηθεί και του ανακοίνωσαν ότι αναβάλλεται!

Σισύφειο μαρτύριο φαίνεται πως γίνεται η αίτηση ενός τετραπληγικού να χειρουργηθεί, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε την Τετάρτη (23/10)  με ασθενοφόρο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ωστόσο ενημερώθηκε πως το χειρουργείο του ακυρώθηκε!

Το άτομο αυτό το οποίο ήρθε από τη Σπάρτη, όντας για δύο ολόκληρα χρόνια σε λίστα αναμονής, αντίκρυσε με τον πιο απτό τρόπο την αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταπεξέλθει σε εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία» με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες:

«Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται έντονα στο υπουργείο Υγείας για την ακύρωση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης, η οποία ήταν σε αναμονή δύο ολόκληρα χρόνια, ενός πολίτη με βαριά κινητική αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σ.Σ., που έχει σπαστική τετραπληγία με κυστικές διαταραχές στα πλαίσια πολλαπλής σκλήρυνσης, με ποσοστό αναπηρίας 85% εφ’ όρου ζωής και είναι κάτοικος Σπάρτης, ήταν εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια σε αναμονή για προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης για τοποθέτηση αντλίας μπακλοφένης, από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».

Πριν από ένα μήνα ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον κ. Σ.Σ. από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», ότι η χειρουργική επέμβαση προγραμματίστηκε για τις 23.10.2024.

Και ενώ ο ενδιαφερόμενος κατάφερε να προγραμματίσει τη μεταφορά του στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με ασθενοφόρο, διότι δεν μπορεί να μετακινηθεί με άλλο τρόπο, την προηγούμενη της επέμβασης τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι η επέμβαση ακυρώνεται, χωρίς αιτιολογία.

Το γεγονός της ακύρωσης προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης μετά από δύο ολόκληρα χρόνια αναμονής, ειδικά όταν αυτή προορίζεται για άτομο με βαριά αναπηρία, η οποία θα έπρεπε όχι μόνο να μην ακυρωθεί, αλλά να έχει και προτεραιότητα, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο Υγείας να διερευνήσει τους λόγους ακύρωσης της προγραμματισμένης επέμβασης του κ. Σ.Σ. από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» και την άμεση παρέμβασή του για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό του χειρουργείου του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΣΑμεΑ καλεί κάθε πολίτη με αναπηρία, με χρόνια ή σπάνια πάθηση, που αντιμετωπίζει ανάλογο ζήτημα, να επικοινωνεί με την υπηρεσία της ΕΣΑμεΑ «Διεκδικούμε Μαζί» στο [email protected] και στο τηλέφωνο 2109949837».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.