ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Κλειδωθείτε» σπίτια σας – Σαντορίνη: «Ήρθαν 17.000 τουρίστες σήμερα, ελαττώστε τις μετακινήσεις σας»

Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν αρκετές και έντονες

«Κλειδωθείτε» σπίτια σας – Σαντορίνη: «Ήρθαν 17.000 τουρίστες σήμερα, ελαττώστε τις μετακινήσεις σας»

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θήρας, Πάνου Καβαλλάρη, ο οποίος ζητούσε από τους κατοίκους της Σαντορίνης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω της επικείμενης άφιξης 17.000 επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια, που δεν ήταν κάτι άλλο από το «κλειδωθείτε σπίτια σας» γιατί γίναμε πολλοί με τους τουρίστες!

Αλλά αυτό που κάνει ακόμα πιο τραγική μια τέτοια ανακοίνωση είναι η πραγματικότητα καθώς οι πραγματικοί τουρίστες ακόμα και σε Σαντορίνη και Μύκονο αποτελούν παρελθόν και έτσι πλέον έχουν απομείνει οι «χαμηλών εξόδων» περαστικοί των κρουαζιερόπλοιων που απλά γεμίζουν τους δρόμους και από δαπάνη τίποτα καθώς έχουν πληρώσει το καράβι.

Καταλύματα, εστιατόρια και καταστήματα διασκέδασης βρίσκονται με άδειες ή μικρές πληρότητες και τα περί «πλημμύρας» είναι η στροφή που έκαναν οι τουρίστες στα μικρά νησιά που έτσι πνίγονται αλλά είναι λίγοι.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση ανέφερε: «Έκτακτη Ανακοίνωση. Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια !!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας!!!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις σχολιαστών στην ανάρτηση αυτή ήταν αρκετές και έντονες, με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση από τον δήμαρχο του νησιού, πως τίθεται «πλαφόν» στον αριθμό επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι υποδομές. Έτσι, ο κ. Καβαλλάρης τελικά την «κατέβασε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.