ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μαρτυρίες για την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε στη Σαμαριά – «Δύο φορές ακούσαμε ”μπαμ”»

«Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν»

Μαρτυρίες για την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε στη Σαμαριά – «Δύο φορές ακούσαμε ”μπαμ”»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το θλιβερό ατύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη (18/9) στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά, όταν μια 35χρονη Ουκρανή, κάτοικος Γερμανίας, έχασε τη ζωή της με οδυνηρό τρόπο, λίγο πριν ολοκληρώσει την διαδρομή.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά, και ξεκίνησε νωρίς χθες το μεσημέρι.

Μία νεροποντή την οποία φαίνεται πως δεν πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι.

Σοκαριστικές μαρτυρίες περιπατητών: «Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας»

Στο Λιμάνι Σφακίων μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα οι περιπατητές που διέσχιζαν το Φαράγγι της Σαμαριάς, οι οποίοι ήταν άκρως συγκλονισμένοι, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί το μεσημέρι στο Φαράγγι Σαμαριάς όταν η 35χρονη τουρίστρια έπεσε νεκρή από την πτώση βράχου.

Όπως ανέφεραν, δεν υπήρχαν ενδείξεις για βροχόπτωση και όταν ξεκίνησαν την πεζοπορία τους ο καιρός ήταν καλός. Ωστόσο, ξαφνικά ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα και αποκολλήθηκε ο βράχος ο οποίος καταπλάκωσε το πόδι της νεαρής περιπατήτριας, η οποία λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

«Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Ήταν καταιγίδα. Μια καταιγίδα κατέστρεψε μια γέφυρα κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα μια νέα γυναίκα», δήλωσε ένας άνδρας στο creta24.gr. «Άκουσα ότι έμειναν άνθρωποι στο φαράγγι, κάτι έγινε αλλά δεν ξέρω τι.», δήλωσε ένας άλλος άνδρας.

Όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και στη συνέχεια να επαναφέρουν τη γυναίκα, ωστόσο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

«Μια γυναίκα ήταν αναίσθητη, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είχε σπάσει το πόδι της, ήταν χωρίς αισθήσεις, δυστυχώς. Η διασωστική ομάδα ήρθε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.», ανέφερε περιπατητής.

«Δύο φορές ακούσαμε ένα μεγάλο “μπαμ”»

«Πρέπει να ήταν εκεί για κάμποσο. Πάνω από δέκα λεπτά. Δεν ξέρω ποιος ήταν μαζί της, εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και περνούσαμε από το σημείο, είδαμε τους νοσηλευτές να είναι εκεί», είπε ένας άλλος.

«Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ. Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Όταν μπήκαμε στο Φαράγγι είχε καλό καιρό», δήλωσε μια περιπατήτρια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με το neakriti.gr, περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν από την έξοδο του Φαραγγιού προς Αγία Ρουμέλη, στις γνωστές Πόρτες, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε τον Δρυμό, ένας βράχος αποκολλήθηκε από μεγάλο ύψος, έπεσε αρχικά πάνω σε δέντρα και στη συνέχεια, διαγράφοντας μια απίστευτη πορεία, χτύπησε τη γυναίκα προκαλώντας της μοιραίο τραύμα στον μηρό.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις αρχές. Ελικόπτερο της ΕΜΟΔΕ απογειώθηκε από το Ηράκλειο μεταφέροντας δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο της τραγωδίας, μεταφέροντας την άτυχη γυναίκα στο ελικοδρόμιο της Αγίας Ρουμέλης ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, παρά το γεγονός ότι κοντά της βρισκόταν γιατρός -τουρίστας που επίσης πεζοπορούσε στο φαράγγι- ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες καθώς και οι άνθρωποι του φορέα που έχουν υπό την εποπτεία τους το φαράγγι, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε η άτυχη 33χρονη και περίπου 40 λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις της.

Οι ώρες αγωνίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Την ίδια ώρα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι κατολισθήσεις που ακολούθησαν, προκάλεσαν ανησυχία για την τύχη των υπολοίπων περιπατητών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού, 1.074 ήταν οι  επισκέπτες που βρίσκονταν στη Σαμαριά την ώρα της τραγωδίας και ο αγώνας για να βγουν όλοι σώοι στην έξοδο ήταν μεγάλος.

Πέντε λεπτά πριν της 17:00 στο λιμάνι της Αγίας Ρουμέλης είχε βγει το σύνολο των επισκεπτών εκτός δύο ατόμων, που βγήκαν από την έξοδο στο Ξυλόσκαλο, με το Λιμεναρχείο να έχει δώσει εντολή να μην αναχωρήσει το πλοίο Δασκαλογιάννης από Αγία Ρουμέλη για Σούγια και Παλαιόχωρα, αν δεν ολοκληρωθεί η επιχείρηση μεταφοράς των περιπατητών.

Μέσα στο φαράγγι παρέμειναν δέκα άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία και διανυκτέρευσαν προσωρινά στο χωριό της Σαμαριάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.