ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νεκρή τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Βράχος αποκολλήθηκε από νεροποντή που δεν είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι

Εγκλωβίστηκαν πάνω από 1.000 άτομα

Νεκρή τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Βράχος αποκολλήθηκε από νεροποντή που δεν είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι

Τη ζωή της έχασε μια 35χρονη τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά από πτώση βράχου.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να μεταφέρουν την 35χρονη αλλά και να απεγκλωβίσουν δεκάδες ακόμη άτομα που βρίσκονται στο φαράγγι για πεζοπορία, αφού λόγω της ισχυρής βροχής υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω ατυχήματα.

Η άτυχη τουρίστρια από τη Γερμανία σκοτώθηκε μετά από πτώση βράχου που προκλήθηκε από την ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε μετά τις 13:30.

 Μάλιστα, η συγκεκριμένη νεροποντή φαίνεται πως δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους ούτε υπήρχε σχετική ενημέρωση αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ. Το συμβάν έγινε στο στενό σημείο, στο φαράγγι και συγκεκριμένα στις Πόρτες, αναφέρει ο ιστότοπος cretalive.gr.

Ο βράχος αποκολλήθηκε από τη θέση του κι έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και ένα κομμάτι του έπεσε στον μηρό της 35χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

Μάλιστα, στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε τουρίστας γιατρός, επίσης πεζοπόρος, ο οποίος έσπευσε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να μεταφέρουν την 35χρονη αλλά και 32 ακόμη που βρίσκονταν στο φαράγγι για πεζοπορία για να μην εγκλωβιστούν. Οι περισσότεροι εκ των εγκλωβισμένων βγήκαν στην Αγία Ρούμελη με σκοπό τη μεταφορά τους στα Σφακιά με καραβάκι.

«Οι εγκλωβισμένοι έχουν φύγει από το σημείο. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται για ασφάλεια στον οικισμό της Σαμαριάς επειδή είναι ηλικιωμένοι, αλλά δεν θεωρούνται εγκλωβισμένοι», ανέφερε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπεύθυνος εργαζομένων του Δρυμού, Αλκιβιάδης Πενταράκης.

Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής όπως ενημέρωσε δήλωσε ότι σημειώθηκαν κατολισθήσεις που επέφεραν τον θανάσιμο τραυματισμό μίας τουρίστριας. Τονίζει, δε, ότι από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Όλοι οι τουρίστες έχουν βγει από το φαράγγι, εκτός από δύο που συνοδεύονται προς την έξοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ για την κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.

Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.