ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νεκρός ο πατήρ Γρηγόριος Σαλούμ από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών – Έμενε στο νότιο Λίβανο

Ο ελληνοορθόδοξος ιερέας ήταν εφημέριος στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Λίβανο

Νεκρός ο πατήρ Γρηγόριος Σαλούμ από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών – Έμενε στο νότιο Λίβανο

Φαίνεται πως δεν σταματάει πουθενά, ούτε φυσικά προβαίνει σε επιλεκτικά χτυπήματα ο Ισραηλινός στρατός. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (01/10), ο ελληνικής καταγωγής ιερέας π. Γρηγόριος Σαλούμ σκοτώθηκε κατά τις επιθέσεις του IDF στον Λίβανο. 

Ο κληρικός είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Marjayoun, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο χωριό όπου διέμενε, παρόλα αυτά υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η χθεσινή ισραηλινή επιδρομή οδήγησε όχι μόνο στον θάνατο του ελληνορθόδοξου ιερέα, πατρός Γρηγορίου Σαλλούμ, της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Ιμπέλ αλ-Σακί, αλλά και τριών ακόμη πολιτών.

Θυμίζουμε ότι το Πατριαρχείο Αντιόχειας έχει καταδικάσει την επίθεση στο Λίβανο ήδη από τις 17/09 με σχετική ανακοίνωση: 

«Χθες, 17 Σεπτεμβρίου, το ισραηλινό χέρι της αμαρτίας και του εγκλήματος απλώθηκε στον λαό μας σε όλες τις περιοχές του Λιβάνου.

Αυτό που συνέβη αποτελεί κατάφωρη παραβίαση και επιθετικότητα σε κάθε τι που σχετίζεται με την ανθρωπότητα, καθώς και επικίνδυνο προηγούμενο στη χρήση των μέσων επικοινωνίας ως εργαλείου θανάτου δίχως διάκριση μεταξύ στρατιωτών και αμάχων. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής καταδικάζει και αποδοκιμάζει τα όσα συνέβησαν χθες.

Το Πατριαρχείο εκφράζει τα συλλυπητήριά του ιδιαίτερα στις οικογένειες των θυμάτων και δέεται για την ανάρρωση των τραυματιών, για το θείο έλεος στους μάρτυρες και για την θεία πρόνοια στις οικογένειές τους και όσους συμπάσχουν με αυτούς. Επαινεί το πατριωτικό πνεύμα που έφερε όλους μαζί προκειμένου να καταδικάσουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Προσεύχεται στον Παντοδύναμο Θεό υπέρ στήριξης του ιατρικού προσωπικού και υπέρ ειρήνης στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στην Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.