ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Είμαι ο Στέφανος»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για συναυλία για τα Τέμπη

26 οικογένειες των θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με το εισιτήριο στη συναυλία

Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για συναυλία για τα Τέμπη

Το πράσινο φως έδωσε, ομόφωνα, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβριουμ συναυλίας μνημης. Το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησε το αίτημα κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας έναντι εισιτηρίου 15 ευρώ εκφράζουν 26 οικογένειες και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της.

Μεταξύ των υπογραφόντων την ανακοίνωση βρίσκονται και οι οικογένειες του Νικολάου και του Δημητρίου Πλακιά, που ζητούν σεβασμό στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οικογένειες τονίζουν: «Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσθέτουν, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.