Συναγερμός έχει σημάνει στον κτηνοτροφικό τομέα, μετά και τον εντοπισμό νέου κρούσματος ευλογιάς σε αιγοπρόβατο στη Φωκίδα. Μάλιστα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σκέφτεται να παρατείνει τα μέτρα «καραντίνας» τουλάχιστον για δέκα μέρες.

Ωστόσο, η τακτική αυτή του περιορισμού, έχει ως λογικό και επακόλουθο να οδηγήσει σε ελλείψεις στην αγορά του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Για αυτό τον λόγο, καταναλωτές και ιδιοκτήτες εστιατορίων και ψητοπωλείων «κρούουν τον κώδωνα» του κινδύνου για ανατιμήσεις στο τελικό προϊόν.

Στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν από τους κτηνοτρόφους να κάνουν υπομονή έως ότου ελεγχθεί η κατάσταση, με το στρατόπεδο των κτηνοτρόφων να απαντά πως ο χρόνος και τα οικονομικά αποθέματα εξαντλούνται.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν τονίσει επανειλημμένα τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα της Πολιτείας δεν επαρκούν για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Στη Φλώρινα, εξηγούν ότι δεν μπορούν να τηρήσουν το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας, διότι δεν υπάρχει διαθέσιμη τροφή στις αποθήκες.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 15.000 ζώα έχουν ελεγχθεί στις περιοχές του νομού Αχαΐας από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ευλογιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θετικό είναι το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής.