ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σχολεία εργοτάξια στην Φαρκαδόνα – «Αναγκάστηκα να μετακομίσω» καταγγέλλει μητέρα

Εικόνες ντροπής και σε δημόσια ελληνικά σχολεία της Αθήνας και της Περιφέρειας

Σχολεία εργοτάξια στην Φαρκαδόνα – «Αναγκάστηκα να μετακομίσω» καταγγέλλει μητέρα

Σχολεία εργοτάξια στην Φαρκαδόνα, καλώδια κρέμονται από τις οροφές και σάκοι με οικοδομικά υλικά είναι πεταμένοι στα προαύλια και τους ορόφους.

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Ο Σπυρίδων Αγνάντης, δήμαρχος Φαρκαδόνας, δηλώνει ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέσα εργολάβοι που φτιάχνουν τα κτήρια. Έχει βάλει η περιφέρεια να μετακίνουνται τα παιδιά σε διπλανά χωριά, που είναι σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων.

Η κατάσταση στην Φαρκαδόνα έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες να μετακομίσουν σε άλλες κοντινές πόλεις έτσι ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο.

Στον MEGA, μίλησε μια μητέρα από την Φαρκαδόνα η Αθηνά Μπαλάφα και είπε: «Εδώ και έναν χρόνο, δεύτερο φέτος, μένω στα Τρίκαλα ενώ τα προηγούμενα χρόνια μέναμε στην Φαρκαδόνα. Το σπίτι μας έχει υποστεί ζημιές αλλά είναι και λόγω της κατάστασης στα σχολεία». Η κ. Μπαλάφα μητέρα δύο συνεχίζει: «Θα έπρεπε να στέλνω το ένα παιδί στο ένα χωριό και το άλλο στο άλλο χωριό με απόσταση 10-15 χιλιομέτρων (το ένα παιδί ήταν στο νηπιαγωγείο και το άλλο στο δημοτικό) οπότε αναγκαστήκαμε να αναζητήσουμε αλλού στέγη, διαταράσσωντας όλη μας τη ζωή».

Σπασμένοι τοίχοι, σπασμένα φωτοτυπικά, πρόχειρα τοποθετημένα κοντέινερ. Αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής δεν βρίσκονται σε κάποια εγκαταλελειμμένη οικοδομή αλλά σε δημόσια ελληνικά σχολεία της Αθήνας και της Περιφέρειας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

«Στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο μετα φόβο Θεού, μη τυχόν πάνε στο σεισμόπληκτο κομμάτι του σχολείου και χτυπήσουν από τα μπάζα και τα σκουπίδια. Όπως επίσης και στην αυλή που έχει μείνει χωρίς συντήρηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί μέχρι και το πιο απλό χτύπημα μπορεί να καταλήξει στο νοσοκομείο με σπάσιμο χεριού ή ποδιού ή και ράμματα» δήλωσε η Αντωνία Κουκουνάκη, μητέρα και πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

Οι ζημιές στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω προκλήθηκαν από το σεισμό το 2019. Κανείς δεν περίμενε ότι 5 χρόνια αργότερα, δεν θα είχαν φτιαχτεί.

Ενώ το μισό κτήριο είναι ακόμη σε τέτοια κατάσταση, το άλλο μισό λειτουργεί κανονικά και μαθητές μπαίνουν συχνά στο ετοιμόρροπο κομμάτι, με κίνδυνο να τραυματιστούν ανεπανόρθωτα.

Μια άλλη μητέρα λέει ότι τα παιδιά κινδυνεύουν συχνά καθώς έχει συμβεί να φύγουν με κάποιο είδος σπασίματος.

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω βρίσκεται σε ακριβώς την ίδια κατάσταση. Λύση όμως εκεί ήταν να τοποθετηθούν κοντέινερ «προσωρινά» ακριβώς δίπλα στο μισογκρεμισμένο κτήριο. «Λύση απελπισίας» το ονόμασε μία ταραγμένη μητέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αποκαρδιωτική» είναι και η εικόνα στο 6ο Δημοτικό Ζωγράφου καθώς έχει χτιστεί όροφος πάνω από το κανονικό κτήριο που κρίθηκε ακατάλληλο. Στο προαύλιο έχουν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες έτσι ώστε οι μαθητές να μην πλησιάζουν το κτήριο και τραυματιστούν. Λόγω της μικρής χωρητικότητας του πάνω ορόφου, μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ που είναι ακόμη υπό κατασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.