Σε λίγες εβδομάδες επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές ολόκληρης της χώρας καθώς το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Οι σχολικές αργίες φέτος πέφτουν ως εξής:

28η Οκτωβρίου 2024: Πέφτει Δευτέρα, τα σχολεία θα γιορτάσουν από Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με τις καθιερωμένες γιορτές, οπότε εκτός της παρέλασης δίνεται η δυνατοτητα για ένα τετραήμερο.

17 Νοεμβρίου 2024 – Πολυτεχνείο: Πέφτει Κυριακή

 Χριστούγεννα: Τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκεμβρίου, φέτος είναι Δευτέρα επομένως οι μαθητές έχουν δύο γεμάτες εβδομάδες διακοπών, αφού επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Καθαρά Δευτέρα: Το πρώτο ανοιξιάτικο τριήμερο, αφού θα πέσει σχετικά νωρίς, μιας και το Πάσχα είναι Απριλιο. Η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 3 Μαρτίου και δινει την δυνατότητα για ένα τριήμερο με μασκαρέματα και ξεφάντωμα λίγο πριν την έναρξη της Σαρακοστής.

25η Μαρτίου 2025: Ο εορτασμός της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης φέτος πέφτει Τρίτη και η σχολική γιορτή θα γίνει Δευτέρα 24 Μαρτίου, επομένως ακόμα ένα τετραήμερο περιμένει τους μαθητές.

Πάσχα 2025: Είναι στις 20 Απριλίου, τα σχολεία θα κλεισουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν πάλι την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Πρωτομαγιά: Πέφτει Πέμπτη και τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της καθιερωμένης αργίας – απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η τελευταία σχολική αργία είναι εκείνη του Αγίου Πνεύματος, που το 2025 θα είναι την Δευτέρα 9 Ιουνίου και θα χαρίσει ένα ακόμη τριήμερο στους μαθητές.

Να σημειώσουμε ότι στις σχολικές αργίες πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η ημέρα εορτασμού του εκάστοτε πολιούχου Αγίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!