ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Θεσσαλονίκη: Ατμόσφαιρα υπερηφάνειας στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο (βίντεο)

Η τελετή συνοδεύτηκε από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που έψαλλε τον εθνικό ύμνο, ενισχύοντας τη σημασία της ημέρας

Θεσσαλονίκη: Ατμόσφαιρα υπερηφάνειας στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 και την εορτή του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

Η τελετή συνοδεύτηκε από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που έψαλλε τον εθνικό ύμνο, ενισχύοντας τη σημασία της ημέρας, ενώ λίγα λεπτά πριν είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος υποδέχτηκε τους επισήμους, καθώς ο δήμος διοργανώνει παραδοσιακά αυτήν την τελετή.

Δείτε βίντεο:

Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση έδωσε το τιμητικό άγημα των Μακεδονομάχων με τις παραδοσιακές στολές τους, προσδίδοντας ιστορικό και εορταστικό χρώμα στη στιγμή. Η έπαρση της ελληνικής σημαίας έχει ξεχωριστή σημασία για τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο ιστός που υψώνεται η σημαία είναι το κατάρτι του τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ-Μπουλέν», το οποίο βυθίστηκε από τον Νικόλαο Βότση στις 18 Οκτωβρίου 1912.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πόλη τίμησε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της, θυμίζοντας τις θυσίες και την αποφασιστικότητα που οδήγησαν στην ένταξή της στον εθνικό κορμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.