Πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 και την εορτή του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

Η τελετή συνοδεύτηκε από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που έψαλλε τον εθνικό ύμνο, ενισχύοντας τη σημασία της ημέρας, ενώ λίγα λεπτά πριν είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος υποδέχτηκε τους επισήμους, καθώς ο δήμος διοργανώνει παραδοσιακά αυτήν την τελετή.

Δείτε βίντεο:

Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση έδωσε το τιμητικό άγημα των Μακεδονομάχων με τις παραδοσιακές στολές τους, προσδίδοντας ιστορικό και εορταστικό χρώμα στη στιγμή. Η έπαρση της ελληνικής σημαίας έχει ξεχωριστή σημασία για τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο ιστός που υψώνεται η σημαία είναι το κατάρτι του τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ-Μπουλέν», το οποίο βυθίστηκε από τον Νικόλαο Βότση στις 18 Οκτωβρίου 1912.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πόλη τίμησε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της, θυμίζοντας τις θυσίες και την αποφασιστικότητα που οδήγησαν στην ένταξή της στον εθνικό κορμό.