Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η ιστορία μιας μητέρας που για να βοηθήσει τον γιο της να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του εργαζόταν σε οίκο ανοχής.
Η γυναίκα η οποία είναι φιλόλογος έχασε τη δουλειά της εν μέσω πανδημίας και αναγκάστηκε, όπως τονίζει η ίδια να αναζητήσει εργασία στην υποδοχή ενός οίκου ανοχής. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο σκοπός της ήταν να εξασφαλίσει τα προς το ζην και να καταφέρει να σπουδάσει τον γιο της.
Σύμφωνα με το grtimes.gr η 50 ετών γυναίκα κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, για την αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Συγκατηγορούμενη της ήταν και μία ιερόδουλη, η οποία δεν προσήλθε στο δικαστήριο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το περιστατικό διαδραματίστηκε την περίοδο της πρώτης καραντίνας.
Κατά τον έλεγχος των Αρχών στα καταστήματα που είχαν κατεβάσει τα ρολά τους λόγων των περιοριστικών μέτρων οι αστυνομικοί εντόπισαν τις δύο γυναίκες μέσα σε ένα πορνείο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το κόκκινο φωτάκι ήταν σβηστό και η πόρτα κλειστή, αλλά στις δύο γυναίκες βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις καθώς δεν έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο οίκημα και έτσι παραπέμφθηκαν σε δίκη.
Ο γιος της 50χρονης στην κατάθεση του επεσήμανε πως αν γνώριζε που εργαζόταν η μητέρα του θα αναζητούσε ο ίδιος δουλειά, ως γκαρσόνι.
«Μου είπε ότι εργάζεται στη γραμματεία μιας υπηρεσίας και όχι στην υπηρεσία ενός οίκου ανοχής. Λόγω της οικονομικής κρίσης, δούλευε έτσι ώστε να με βοηθήσει στις σπουδές μου, στην οδοντιατρική.
Εκείνη την περίοδο ολοκλήρωνα το μεταπτυχιακό μου. Έμαθα ότι η μητέρα μου εργαζόταν σε οίκο ανοχής όταν με πήρε ο δικηγόρος και μου είπε ότι βρίσκεται στο Αυτόφωρο» δήλωσε.
Κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη είπε: «Ειδοποιηθήκαμε από την υπεύθυνη να πάμε να πάρουμε τα πράγματα μας γιατί οι οίκοι ήταν κλειστοί, λόγω κορωνοϊού. Είδα τον ένστολο από το “ματάκι” και του άνοιξα την πόρτα. Δεν είχαμε να κρύψουμε κάτι… Η αστυνομία είναι για να μας προστατεύει».
Ο εισαγγελέας της έδρα πρότεινε την απαλλαγή και των δύο γυναικών οι οποίες τελικά αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.