Τρίκαλα: Συνελήφθη ιερέας για «μαϊμού» διαδικτυακούς εράνους

Είχε αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χριστιανικές ιστοσελίδες, εράνους για οικονομική ενίσχυση

Τρίκαλα: Συνελήφθη ιερέας για «μαϊμού» διαδικτυακούς εράνους

Μυημένος στην τεχνολογία ο ιερέας, ο οποίος κατάφερνε διαδικτυακά να κάνει εράνους για πρόσωπα που δήθεν είχαν ανάγκη!

Στην προσαγωγή του κληρικού προχώρησε χθες η Ασφάλεια Τρικάλων, ο οποίος κατηγορείται για εξαπάτηση, αφού μέσω των διδικτυακών εράνων είχε καταφέρει να αποσπάσειι το συνολικό ποσό το 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα -σύμφωνα με καταγγελίες- με πρωτοβουλία του κατηγορούμενου ιερέα αναρτούνταν κατά το τελευταίο δίμηνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες ανακοίνωση για συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση προσώπου επικαλούμενος προβλήματα υγείας και οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζε. Για την βοήθεια προς τον συγκεκριμένο συνάνθρωπο, ο κληρικός καλούσε σε κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον δράστη και ο άλλος με δικαιούχο τον ημεδαπό που αφορούσε ο έρανος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, εξακριβώθηκε πως ο δράστης διαχειριζόταν αποκλειστικά ο ίδιος, εν αγνοία του ταλαίπωρου ανθρώπου που επικαλείτο, και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση οφειλών του ημεδαπού.

Στην κατοχή του κατηγορούμενου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για έναν νεαρό κληρικό που είχε χειροτονηθεί προ ολίγων ετών από Ιεράρχη που δεν βρίσκεται πια στη ζωή σε Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος. Επέστρεψε το 2021 σε όμορη Μητρόπολη των Τρικάλων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του. Βρήκε καταφύγιο σε άλλη Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος, όπου μάλιστα του απονεμήθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε και από εκεί, ενώ προφανώς θα παραπεμφθεί ενώπιον και των εκκλησιαστικών Δικαστηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.