ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Τσερνόμπιλ: Τουρίστριες μπήκαν στη ζώνη αποκλεισμού και έβγαλαν φωτογραφία πάνω στο πιο ραδιενεργό αντικείμενο

Το συγκεκριμένο αντικείμενο εκπέμπει 100 φορές περισσότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα ραδιενεργής ακτινοβολίας

Τσερνόμπιλ:  Τουρίστριες μπήκαν στη ζώνη αποκλεισμού και έβγαλαν φωτογραφία πάνω στο πιο ραδιενεργό αντικείμενο

Δύο τουρίστριες που εισήλθαν στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ φωτογραφήθηκαν δίπλα σε ένα από τα πιο ραδιενεργά αντικείμενα που εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί.

Κάποτε, οι τουρίστες αντιμετώπιζαν ως πρόκληση την επίσκεψη στην αποκλεισμένη ζώνη γύρω από το Τσερνόμπιλ.

Φυσικά, αυτό συνέβαινε πριν η σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία και ολόκληρη η περιοχή μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, στην οποία κανείς δεν επιτρέπεται να προσεγγίσει.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Όπως φαίνεται, το Τσερνόμπιλ ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι ένα αγαπημένο μέρος για περίεργους τουρίστες και τολμηρούς Youtoubers.

Το Νο1 «αξιοθέατο» που -για κάποιον άγνωστο και παράξενο λόγο- όλο και περισσότεροι τουρίστες θέλουν να δουν από κοντά είναι το «Νύχι του Θανάτου» και ο χώρος κάτω από το νοσοκομείο στο Πρίπιατ που βρίσκεται ένας μεγάλος ραδιενεργός σωρός από ρούχα που ανήκαν στους πυροσβέστες που στάλθηκαν για να σβήσουν την μεγάλη πυρκαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης στο Πρίπιατ το 2019, ο αρχαιολόγος Rob Maxwell έκανε μια μέτρηση του ραδιενεργού «νυχιού» με έναν μετρητή Geiger και διαπίστωσε ότι η μέτρηση ήταν 39,80 microsieverts ανά ώρα (uSv/h), καθιστώντας το συγκεκριμένο αντικείμενο 100 φορές πιο ραδιενεργό από τα υψηλότερα τυπικά επίπεδα ακτινοβολίας.

Το «Νύχι του Θανάτου» δεσπόζει σήμερα σε ένα απομακρυσμένο μέρος του δάσους του Πρίπιατ, ενώ στην καταστροφή του Τσερνόμπιλ χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό του ραδιενεργού γραφίτη από την οροφή του εργαστασίου και όχι μόνο…

Μπορεί η ραδιενέργεια να είναι διάχυτη στο Τσερνόμπιλ, ωστόσο η συγκεκριμένη δαγκάνα φαίνεται να έχει τραβήξει ένα σημαντικό ποσοστό πάνω της. Για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν ένα σωρό ενδείξεις που απαγορεύουν στους ανθρώπους να πλησιάσουν το σημείο.

Αυτές οι ενδείξεις δεν φάνηκε να συγκινούν δύο τολμηρές και ανόητες τουρίστριες, οι οποίες όχι μόνο πλησίασαν το αντικείμενο αλλά και πόζαραν στο εσωτερικό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.