ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πορδοσάλτε...
prodeals

«Μαύρος μύκητας»: Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδία (βίντεο)

«Μαύρος μύκητας»: Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδία (βίντεο)

Η Ινδία θρηνεί περισσότερους από 4300 νεκρούς από τον θανατηφόρο «μαύρο μύκητα».

Η χώρα κατέγραψε 45.374 περιπτώσεις αυτής της σπάνιας και επικίνδυνης λοίμωξης, γνωστή ως «μαύρος μύκητας» σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Mansukh Mandaviya.

O μύκητας έχει επιπτώσεις στη μύτη, τα μάτια και μερικές φορές τον εγκέφαλο, και συνήθως εμφανίζεται 12-18 ημέρες μετά την ανάρρωση από τον Covid.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έχουν μολυνθεί εξακολουθούν να λαμβάνουν θεραπεία.

Οι γιατροί λένε ότι ο μύκητας έχει σχέση με τα στεροειδή που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κορωνοϊού ενώ επισημαίνουν ότι οι διαβητικοί διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Τα στεροειδή μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες για τον Covid-19 και φαίνεται να βοηθούν στην αντιμετώπιση ορισμένων βλαβών, οι οποίες ενδέχεται να εμφανιστούν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται για να καταπολεμήσει στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα ανοσίας και αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο στους διαβητικούς όσο και στους μη διαβητικούς ασθενείς με Covid-19.

Πιστεύεται δε, ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις μυκητίασης σε διαβητικούς ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως είναι οι καρκινοπαθείς ή τα άτομα με HIV / AIDS.

Το μόνο φάρμακο κατά της νόσου είναι μια αντιμυκητιακή ένεση, λένε οι γιατροί.

Οι δύο πιο βαριά πληγείσες πολιτείες είναι η Μαχαράστρα και το Γκουτζαράτ, όπου 1.785 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον «μαύρο μύκητα».

Ο Δρ Raghuraj Hegde, χειρουργός οφθαλμίατρος με έδρα την Μπανγκαλόρ, ο οποίος έχει θεραπεύσει αρκετούς ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο, δήλωσε στο BBC ότι υπήρξε «μαζική υποτίμηση τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων» από την ασθένεια.

«Συνήθως, οι θάνατοι από τον λεγόμενο μαύρο μύκητα συμβαίνουν εβδομάδες έως μήνες μετά τη νόσο. Το σύστημά μας δεν είναι αρκετό για την καταγραφή αυτών των δεδομένων», είπε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, πολλοί ασθενείς πέθαναν από την ασθένεια πριν ακόμη φτάσουν σε νοσοκομείο ενώ υπήρξαν και οι περιπτώσεις αυτών, που νόσησαν και στη συνέχεια, υποτροπίασαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βλέπουμε ασθενείς που είχαν επιθετική αντιμετώπιση της νόσου και έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία, στα οποία επέστρεψαν με νέα λοίμωξη, που εκδηλώθηκε με ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στο μάτι ή στον εγκέφαλο», δήλωσε ο Δρ Akshay Nair, χειρουργός οφθαλμίατρος με έδρα τη Βομβάη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.