Βασικό θέμα στο Reuters έχει γίνει ένα ρομπότ που δοκιμάζει η Σιγκαπούρη για να περιπολεί σε δημόσιους χώρους και να αποτρέπει την κακή κοινωνική, όπως την ονομάζουν, συμπεριφορά.
Συγκεκριμένα, τα αυτόνομα ρομπότ χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό «κακής συμπεριφοράς», όπως παραβίαση μέτρων περιορισμού με πρόσχημα τον COVID-19, κάπνισμα σε απαγορευμένες περιοχές και ακατάλληλη στάθμευση ποδηλάτων.
Τα τα δύο ρομπότ περιπολίας, ονόματι Xavier, είναι εξοπλισμένα με κάμερες που μπορούν να ανιχνεύσουν «κακή κοινωνική συμπεριφορά» και να ενεργοποιήσουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο εντολών και ελέγχου.
Ελπίζουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην παρακολουθήσει το άρθρο και το βίντεο, ώστε να μην του “μπουν” ιδέες για κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα. Το μόνο που μας λείπει είναι ένα ρομπότ ελέγχου συμπεριφοράς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.