ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εκτός εαυτού ο Ε.Μακρόν με τη διαρροή sms του προς τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας

Το μήνυμα διέρρευσε από ΜΜΕ της Αυστραλίας

Εκτός εαυτού ο Ε.Μακρόν με τη διαρροή sms του προς τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας

Έξαλλος εμφανίζεται ο Εμανουέλ Μακρόν με μετά την διαρροή από τον Τύπο της Αυστραλίας ενός sms που είχε στείλει ο ένοικος του Ελιζέ στον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, μόλις 2 ημέρες πριν την ανακοίνωση της αμυντικής συμφωνίας AUKUS .

«Πρέπει να περιμένω καλά ή κακά νέα για την κοινή μας φιλοδοξία σε ότι αφορά τα υποβρύχια;», αναφέρει το γραπτό μήνυμα του Μακρόν στον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, όπως αυτό διέρρευσε σήμερα από τα αυστραλιανά ΜΜΕ. Η διαρροή έρχεται την ώρα που η Καμπέρα προσπαθεί να αποκρούσει τους ισχυρισμούς ότι είπε ψέματα στο Παρίσι αναφορικά με τη συμφωνία των υποβρυχίων που συνήψαν ΗΠΑ- Αυστραλία – Βρετανία.

Ένταση στις σχέσεις Γαλλίας – Αυστραλίας

Τον Σεπτέμβριο, η Αυστραλία ακύρωσε μια συμφωνία με τη Γαλλία, επιλέγοντας να κατασκευάσει τουλάχιστον 12 πυρηνοκίνητα υποβρύχια κατόπιν συμφωνίας με ΗΠΑ και Βρετανία.

Η ακύρωση της συμφωνίας με το Παρίσι προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών με τον Εμανουέλ Μακρόν να δηλώνει την Κυριακή ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, του είπε ψέματα για τις προθέσεις της χώρας του .
Από την πλευρά του, ο Μόρισον αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Γάλλου προέδρου.

Λίγες ώρες αργότερα, τα αυστραλιανά ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγή που γνωρίζει τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει Μόρισον -Μακρόν, διέρρευσαν ένα γραπτό μήνυμα του Μακρόν που προκαλεί εκνευρισμό στο Ελιζέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», δύο ημέρες προτού ανακοινωθεί η συμφωνία της Αυστραλίας με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ο Μακρόν έστειλε ένα μήνυμα στον Μόρισον στην αγγλική γλώσσα: «Θα έπρεπε να περιμένουμε καλά ή κακά νέα για τις κοινές φιλοδοξίες μας σε ότι αφορά τα υποβρύχια;». Το μήνυμα με την απάντηση του Μόρισον δεν διέρρευσε παρά μόνο αυτό που έστειλε ο Μακρόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.