Έξαλλος εμφανίζεται ο Εμανουέλ Μακρόν με μετά την διαρροή από τον Τύπο της Αυστραλίας ενός sms που είχε στείλει ο ένοικος του Ελιζέ στον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, μόλις 2 ημέρες πριν την ανακοίνωση της αμυντικής συμφωνίας AUKUS .

«Πρέπει να περιμένω καλά ή κακά νέα για την κοινή μας φιλοδοξία σε ότι αφορά τα υποβρύχια;», αναφέρει το γραπτό μήνυμα του Μακρόν στον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, όπως αυτό διέρρευσε σήμερα από τα αυστραλιανά ΜΜΕ. Η διαρροή έρχεται την ώρα που η Καμπέρα προσπαθεί να αποκρούσει τους ισχυρισμούς ότι είπε ψέματα στο Παρίσι αναφορικά με τη συμφωνία των υποβρυχίων που συνήψαν ΗΠΑ- Αυστραλία – Βρετανία.

Ένταση στις σχέσεις Γαλλίας – Αυστραλίας

Τον Σεπτέμβριο, η Αυστραλία ακύρωσε μια συμφωνία με τη Γαλλία, επιλέγοντας να κατασκευάσει τουλάχιστον 12 πυρηνοκίνητα υποβρύχια κατόπιν συμφωνίας με ΗΠΑ και Βρετανία.

Η ακύρωση της συμφωνίας με το Παρίσι προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών με τον Εμανουέλ Μακρόν να δηλώνει την Κυριακή ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, του είπε ψέματα για τις προθέσεις της χώρας του .
Από την πλευρά του, ο Μόρισον αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Γάλλου προέδρου.

Λίγες ώρες αργότερα, τα αυστραλιανά ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγή που γνωρίζει τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει Μόρισον -Μακρόν, διέρρευσαν ένα γραπτό μήνυμα του Μακρόν που προκαλεί εκνευρισμό στο Ελιζέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», δύο ημέρες προτού ανακοινωθεί η συμφωνία της Αυστραλίας με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ο Μακρόν έστειλε ένα μήνυμα στον Μόρισον στην αγγλική γλώσσα: «Θα έπρεπε να περιμένουμε καλά ή κακά νέα για τις κοινές φιλοδοξίες μας σε ότι αφορά τα υποβρύχια;». Το μήνυμα με την απάντηση του Μόρισον δεν διέρρευσε παρά μόνο αυτό που έστειλε ο Μακρόν.