Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο τις σκέψεις του για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο και υποστήριξε ότι δεν κατάφερε να πείσει το 2021 το μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εμβολιαστεί και να φοράει μάσκες.

Ο Μ.Γκέιτς, σύμφωνα με το Bloomberg, αναφέρει ότι «το 2021 δεν έφερε τόσο μεγάλη βελτίωση στην πανδημία όσο ήλπιζα» και υποστηρίζει ότι ο λόγος που δεν τέθηκε υπό έλεγχο η πανδημία το 2021 είναι γιατί αρκετοί πολίτες δεν εμβολιάστηκαν, αλλά και η μετάλλαξη Δέλτα.

">

«Υποτίμησα πόσο δύσκολο θα ήταν να πείσω τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες», γράφει χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Microsoft.

Παρόλα αυτά ο ίδιος υποστηρίζει ότι το 2022 θα τελειώσει η «οξεία φάση» της πανδημίας του κορωνοϊού, διότι περισσότεροι πολίτες θα πειστούν να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση ο Μπιλ Γκέιτς επεσήμανε: «Μπορεί να είναι ανόητο να κάνουμε μια άλλη πρόβλεψη, αλλά νομίζω ότι η οξεία φάση της πανδημίας θα τελειώσει κάποια στιγμή το 2022. Σε μερικά χρόνια, ελπίζω ότι η μόνη φορά που θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε τον ιό είναι όταν θα κάνετε το κοινό σας εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 και τη γρίπη κάθε φθινόπωρο.

Οι κοινότητες θα εξακολουθούν να βλέπουν περιστασιακά κρούσματα, αλλά θα είναι διαθέσιμα νέα φάρμακα που θα μπορούσαν να φροντίσουν τις περισσότερες περιπτώσεις και τα νοσοκομεία θα μπορούν να χειριστούν τα υπόλοιπα».

Ο Γκέιτς είναι θετικός για τα φάρμακα, επισημαίνοντας ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck έλαβε πρόσφατα έγκριση από την FDA για το αντιικό του molnupiravir για άτομα υψηλού κινδύνου. Το χάπι «μειώνει σημαντικά τις πιθανότητές σας να νοσηλευτείτε ή να πεθάνετε από Covid-19 (αν και όχι τόσο όσο ελπίζαμε αρχικά)», είπε.

Ο ίδιος ο Γκέιτς μπορεί να ωστόσο να νιώθει ευτυχής, έχοντας αυξήσει την καθαρή του περιουσία του στα 137 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο δισεκατομμυριούχος προσπάθησε να γεφυρώσει το ταξικό χάσμα μεταξύ του ίδιου και των αναγνωστών του, δηλώνοντας ότι το 2021 ήταν «η πιο ασυνήθιστη και δύσκολη χρονιά της ζωής του», ενώ «υποψιάζομαι ότι πολλοί από τους ανθρώπους που το διαβάζουν μπορεί να λένε το ίδιο».

Ο Γκέιτς χαρακτήρισε την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον του ιού «ανησυχητική», αλλά είπε ότι ο κόσμος είναι «καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει δυνητικά κακές παραλλαγές» από ό,τι στο παρελθόν. Οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες που ανακάλυψαν την παραλλαγή Όμικρον έχουν ως επί το πλείστον καταλήξει ότι τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Ο Γκέιτς έχει επανειλημμένα παραπονεθεί για την ανισότητα της διανομής των εμβολίων παγκοσμίως, χαρακτηρίζοντας την ως τη «μεγαλύτερη απογοήτευση» γι’ αυτόν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και λέγοντας ότι «δεν έχει νόημα» να εμβολιάζονται άτομα χαμηλού κινδύνου έναντι των ηλικιωμένων και ευάλωτων πληθυσμών στις φτωχότερες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πολλές ΜΚΟ του που σχετίζονται με τα εμβόλια προσπάθησαν να πείσουν τις πλούσιες χώρες να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια για να εμβολιάσουν αφρικανικά έθνη, πολλά από τα οποία χειρίστηκαν την πανδημία καλύτερα από το αναμενόμενο, χάρη στη μακροχρόνια εξοικείωση με φθηνά και ευρέως διαθέσιμα αντιπαρασιτικά και άλλα φάρμακα για την ελονοσία.