ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Όλαφ Σολτς: Η Πολωνία τον πιέζει να μην υποχωρήσει στα ρωσικά αιτήματα για τον Nord Stream 2

«Θα ζητήσω από τον καγκελάριο Σολτς να μην υποχωρήσει στην πίεση από την Ρωσία» δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός

Όλαφ Σολτς: Η Πολωνία τον πιέζει να μην υποχωρήσει στα ρωσικά αιτήματα για τον Nord Stream 2

Την πρόθεσή του να ζητήσει από τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς να αντιταχθεί στην εκκίνηση του Nord Stream 2, καθώς η Βαρσοβία προσπαθεί να σταματήσει τον αγωγό αερίου που λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία σε βάρος της Ευρώπης, γνωστοποίησε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Η προκάτοχος του Σολτς, η Άνγκελα Μέρκελ, είχε τεταμένες σχέσεις με πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καθώς επέμενε σε ένα σχέδιο που σύμφωνα με τα κράτη αυτά θα αύξανε επικίνδυνα την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Σήμερα, με τη νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο και τις περιφερειακές εντάσεις να αυξάνονται, η Βαρσοβία ελπίζει ότι η Γερμανία θα αλλάξει τακτική.

«Θα ζητήσω από τον καγκελάριο Σολτς να μην υποχωρήσει στην πίεση από την Ρωσία και να μην επιτρέψει ο Nord Stream 2 να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Ουκρανίας, ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Πολωνίας, ως εργαλείου εκβιασμού έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρώμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita ανέφερε σήμερα ότι ο Ο.Σολτς θα επισκεφθεί τη Βαρσοβία την Κυριακή. Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο, Παρασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.