Ο σχεδιασμός της «πράσινης μετάβασης», εξαιτίας της υποτιθέμενης «κλιματικής αλλαγής», την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός αναβίβασε σε «κρίση», είναι από τα βασικά κομμάτια της Ατζέντας 2030, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Έτσι εκτός από φόρους στα ακίνητα και αναγκαστική ανακατασκευή τους για να είναι «φιλικά» προς το περιβάλλον το WEF έχει βάλει στο στόχαστρό του και την κτηνοτροφία.
Στην διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα αποφασίστηκε ο δραματικός περιορισμός της κτηνοτροφίας για δραστική μείωση των εκπομπών μεθανίου.
«Το βόειο κρέας δεν θα είναι εξαιρετικά φιλικό προς το κλίμα», έχει ήδη δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danish Crown, Ζε Βαλέρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Δανίας Berlingske και πρόσθεσε: «Θα είναι ένα προϊόν πολυτελείας που θα τρώμε όταν θα θέλουμε μόνο να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας με κάτι ξεχωριστό».
Ο Βαλέρ είπε ότι το χοιρινό θα είναι μια πρωτεΐνη πιο φιλική προς το κλίμα, αλλά το πιθανότερο είναι να πληγεί και αυτή.
Οι εταιρείες κρέατος δέχονται πιέσεις να περιορίσουν τα αέρια του θερμοκηπίου, με το 57% όλων των εκπομπών της βιομηχανίας τροφίμων να προέρχεται από την παραγωγή ζωικών προϊόντων, σύμφωνα με μια μελέτη, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό. .
Επομένως η αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου από τα ζώα είναι μια από τις πιο κρίσιμες κλιματικές «προκλήσεις» για τους παραγωγούς.
Υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των χωρών της Δυτικής Ευρώπης καταναλώνουν κατά μέσο όρο 80-90 κιλά κρέατος ετησίως: δεκαπλάσια ποσότητα του μέσου όρου σε φτωχότερες χώρες, όπως η Αιθιοπία και η Ρουάντα.
Άρα; Άρα στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (όπως διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και μεθανίου), ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξετάζουν να φέρουν την ποσότητα κατανάλωσης κρέατος στα πρότυπα της Αιθιοπίας και της Ρουάντας μέσω της επιβολής εισφοράς ή πρόσθετου φόρου στην παραγωγή κρέατος και τη θέσπιση μέτρων στήριξης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, καθώς και βιώσιμων γεωργικών πρακτικών.
Όλα για το «καλό» μας
Μελέτη του 2018, από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του φόρου στο κόκκινο κρέας και στα επεξεργασμένα προϊόντα του, όπως λουκάνικα και μπέικον θα μπορούσε να αποτρέψει σχεδόν 6.000 θανάτους ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να εξοικονομήσει πάνω από 730 εκατομμυρίων λιρών σε έξοδα υγειονομικής περίθαλψης στο σύστημα υγείας.
Μια ανάλογη κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε, θα σήμαινε 220.000 λιγότερους θανάτους ετησίως και εξοικονόμηση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάσει τα τρέχοντα επίπεδα κατανάλωσης κρέατος εκείνης της χρονιάς.
Επομένως με το πρόσχημα των θανάτων από την κατανάλωση κρέατος, όπως με τον COVID τώρα εισάγεται στην συζήτηση και το κρέας καθώς αφενός μολύνει τι περιβάλλον αφετέρου σκοτώνει…
Δεν είναι επομένως δύσκολο να αντιληφθούμε τι έρχεται: Όσοι είναι «αρνητές» του εμβολίου διώκονται. Έτσι θα δημιουργήσουν και τους «αρνητές» της κλιματικής κρίσης.
Ασφαλώς εκατομμύρια απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα θα περάσουν στην ανεργία αλλά έχουν το Basic Global Income…
Να σημειωθεί ότι η προπαγάνδα κατά του φυσικού κρέατος στο twitter βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Μάλιστα κάποιοι φτάνουν στο σημείο οριστικής κατάργησης της κτηνοτροφίας και στην κατανάλωση μόνο συνθετικού κρέατος εργαστηρίων.