ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιταλία: Αυξήσεις σοκ στους λογαριασμούς ρεύματος

Ιταλία: Αυξήσεις σοκ στους λογαριασμούς ρεύματος

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι Ιταλοί με την έλευση του νέους έτους, λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι αυξήσεις του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία θα αγγίξουν, αντίστοιχα, το 41,8% και 55%. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προσπάθησε να βάλει «φρένο» στο ράλι των αυξήσεων, διαθέτοντας 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Χωρίς την κρατική αυτή παρέμβαση, η αύξηση του φυσικού αερίου θα έφτανε το 59,2% και του ηλεκτρικού ρεύματος το 65%. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica και βάσει της ανταπόκρισης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό της χώρας το 2022 θα αναγκαστεί να ξοδέψει 994 ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι τη φετινή χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν, ως επιπλέον διευκόλυνση, προβλέπεται η δυνατότητα καταβολής των οφειλόμενων ποσών σε δέκα μηνιαίες δόσεις. Ο Ντράγκι, όμως, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, τόνισε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να εγκρίνει και νέα οικονομική στήριξη, για τους άνεργους πολίτες και να νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.