Αμετακίνητοι στις θέσεις τους γύρω από το κοινοβούλιο της Οτάβα παραμένουν χιλιάδες διαδηλωτές. Το αρχικό αίτημα όταν ξεκίνησε η κινητοποίηση των οδηγών φορτηγών που ονομάστηκε κονβόι της ελευθερίας ήταν να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους οδηγούς που κάνουν διασυνοριακές μεταφορές. Στην συνέχεια ωστόσο το κίνημα απέκτησε πανεθνικές διαστάσεις αγκαλιάζοντας πλατιά στρώματα του Καναδικού λαού που νιώθουν πως η δημοκρατία έχει ουσιαστικά καταργηθεί με αφορμή την αμφιλεγόμενη πανδημία.

Το βασικό αίτημα των διαδηλωτών πλέον είναι η κατάργηση όλων των περιορισμών πλέον ενώ άλλοι ζητούν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό με το σκεπτικό ότι υπερέβη τις εξουσίες του. «Παλεύουμε για την ελευθερία όλων των Καναδών» λένε οι εκπρόσωποι του κινήματος.

Πάντως ο Τζαστίν Τριντό εκλεκτός του Κλάους Σβάμπ παραμένει εξαφανισμένος από την Δευτέρα οπότε και υποτίθεται ότι προσβλήθηκε από COVID19. Από το καταφύγιο του προσπαθεί να οργανώσει την βίαιη καταστολή του κινήματος των ανεμβολίαστων πολιτών.

Η αστυνομία της Οτάβα υποσχέθηκε ότι θα λάβει σκληρότερα μέτρα και ορισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το ζητούν έντονα άλλα αυτό δεν μοιάζει κάτι εύκολο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μια τέτοια επιχείρηση να εξελιχθεί σε αιματοχυσία.

Επιπλέον η κινητοποίηση όλου αυτού του κόσμου στην Οτάβα έχει φέρει σε αμηχανία και το συντηρητικό κόμμα με αρκετούς βουλευτές να ζητούν το κομμά να αγκαλιάσει το κίνημα της ελευθερίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!