ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Τ.Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα με κυρώσεις μετά την αναγνώριση των Λ.Δ. Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ

O Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε διατάγματα στο Κρεμλίνο για την αναγνώριση Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ

Ο Τ.Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα με κυρώσεις μετά την αναγνώριση των Λ.Δ. Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε διάταγμα τη Δευτέρα (21/02) με τις πρώτες κυρώσεις ύστερα από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τη Ρωσία και πρόκειται να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα την Τρίτη (22/02).

Συγκεκριμένα, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε σήμερα (21/02) εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει σε Αμερικανούς ιδιώτες και οντότητες να πραγματοποιούν νέες επενδύσεις, να συναλλάσσονται ή να χρηματοδοτούν την αποκαλούμενη περιοχή των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Το εκτελεστικό διάταγμα δίνει, επίσης, την εξουσία να επιβάλει κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου που δραστηριοποιείται σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα αύριο (22/02) εφόσον η Ρωσία είναι υπεύθυνη για αυτή την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), ύστερα από μια έκτακτη μεγάλη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρωσίας, είπε ότι θεωρεί απαραίτητο να ληφθεί απόφαση για άμεση αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι ο κόσμος προτιμά να μην παρατηρεί τη φρίκη και τη γενοκτονία στο Ντονμπάς, καθώς δεν περνά ούτε μια ημέρα χωρίς βομβαρδισμούς και σκοτωμούς αμάχων. Όπως δήλωσε ο ίδιος, σε περίπτωση περαιτέρω αιματοχυσίας στην περιοχή, ολόκληρη η ευθύνη θα βαρύνει το καθεστώς του Κιέβου.

Επισημαίνεται ότι οι ηγεσίες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ απηύθυναν έκκληση με αίτημα στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμέσως μετά την προσφυγή τους, ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε διατάγματα στο Κρεμλίνο για την αναγνώριση Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.