ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

18χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια: «Είμαστε κάτι παραπάνω από τις αναπηρίες μας» (φωτό)

Η Vitória Bueno δεν παράτησε το όνειρό της και επικεντρώθηκε στις πιρουέτες

18χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια: «Είμαστε κάτι παραπάνω από τις αναπηρίες μας» (φωτό)

Γεννημένη χωρίς χέρια, το όνειρο της Vitória Bueno να γίνει χορεύτρια φαινόταν οδυνηρά μη ρεαλιστικό – ειδικά από τη στιγμή που μεγάλωνε σε μια μικρή πόλη στην επαρχία της Βραζιλίας, όπου η αναπηρία της την έκανε «κοινωνικό» θέαμα.

«Οι άνθρωποι έκαναν ουρά έξω από το σπίτι για να τη δουν», είπε η μητέρα της στο reuters.com για την κόρη της και συνέχισε με μια πικρία: «Σήκωναν τα μανίκια στα ρουχαλάκια της για να δουν πώς είναι».

Η Vitória Bueno, όμως, 18 ετών σήμερα, δεν παράτησε το όνειρό της και επικεντρώθηκε στις πιρουέτες, τα plie, τις στροφές και όλες τις προκλήσεις του χορού. Παρακολούθησε, επίσης, μαθήματα jazz.

Πλέον, οι επιτυχίες της στην Ακαδημία Χορού της περιοχής της, την έχουν κάνει ένα «αστέρι»« των social media και μια έμπνευση για όλους και όλες μας. Στην αρχή ήταν η «ατραξιόν» της περιοχής της, καθώς όλοι ήθελαν να δουν πώς χορεύει το «κοριτσάκι χωρίς χέρια». Κατάφερε να τους αποδείξει πως μπορεί να κατέφερει ό,τι θελήσει.

«Για εμένα τα χέρια είναι απλώς μια λεπτομέρεια», είπε στο reuters.com. «Ζω σαν να τα είχα».

Μάλιστα, βλέποντας τα video με τις χορευτικές της φιγούρες και τον συγχρονισμό της με τους άλλους χορευτές ξεχνάς πως χορεύει δίχως χέρια. «Δεν νομίζω καν πως τα χρειάζομαι».

Η νεαρή χορεύτρια ξεκίνησε το μπαλέτο από πολύ μικρή ηλικία έπειτα από συμβουλή του φυσιοθεραπευτή της και της μητέρας της. Πέρα από ευλυγισία και ισορροπία, όμως, ο χορός απέδειξε στη Vitória πως μπορεί κάνει τα πάντα μόνη – από το βούρτσισμα των δοντιών της μέχρι το μαγείρεμα.

«Υπάρχουν πράγματα που κάνει με τα πόδια της και εγώ δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια μου», είπε ο πατριός της στην ίδια συνέντευξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με περισσότερους από 400,000 followers στο Instagram, η Vitória χαίρεται που μπορεί να γίνει ένα πρότυπο για τους άλλους. «Είμαστε πολλά περισσότερα από τις δυσκολίες ή τις αναπηρίες μας. Πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.