ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

2.400 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε καθολικά σχολεία στην Ιρλανδία (βίντεο)

Τι αναφέρει η έκθεση της επιτροπής έρευνας που συστήνει η ιρλανδική κυβέρνηση

2.400 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε καθολικά σχολεία στην Ιρλανδία (βίντεο)

Η έρευνα, που ανατέθηκε από την κυβέρνηση της Ιρλανδίας, σημείωσε σχεδόν 2.400 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών από περίπου 880 φερόμενους δράστες που βρίσκονται σε πειρσσότερα από 300 σχολεία που διοικούνται από 42 θρησκευτικά τάγματα, σε ολόκληρη την χώρα.

Η υπουργός Παιδείας της Ιλρανδίας Νόρμα Φόλεϊ είπε κατά την παρουσίαση της έκθεση ότι ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε το μέγεθος της σεξουαλικής κακοποίησης και ήταν «πραγματικά σοκαριστικό».

Πρόκειται για ένα συνταρακτικό ντοκουμέντο που περιέχει περιγραφές τρομακτικής σεξουαλικής κακοποίησης και άσκησης βίας, δήλωσε η ίδια σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, δικηγόρο Μαίρη Ο’Τουλ, έχουν καταγραφεί 844 περιπτώσεις συγκεκριμένων υπόπτων για βιασμούς – και μάλιστα μέσα από «φρικτές μαρτυρίες σεξουαλικής κακοποίησης» σε 308 σχολεία που διοικούνται από 42 θρησκευτικά τάγματα σε ολόκληρη την Ιρλανδία.

Πολλά από τα θύματα, που μετείχαν στην προκαταρκτική έρευνα είναι σήμερα μεγαλύτερης ηλικίας και μίλησαν για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από τα φρικτά βιώματά τους.

Τα βιώματα αυτά επηρέασαν αρνητικά την ψυχική τους υγεία, τις σχολικές τους επιδόσεις, τις κοινωνικές τους συναναστροφές και ώθησαν πολλά από τα θύματα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, δήλωσε η υπουργός Παιδείας της Ιρλανδίας.

Κάποια από τα θύματα δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τους τάφους των γονιών τους, γιατί οι δράστες ήταν θαμμένοι εκεί κοντά, πρόσθεσε.

Η έκθεση βασίστηκε σε μαρτυρίες θυμάτων και σε πληροφορίες από σχολεία και θρησκευτικά τάγματα.

Η πραγματική έκταση της κακοποίησης είναι πιθανώς ακόμη μεγαλύτερη, επισημαίνει η έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότεροι από τους μισούς κατηγορούμενους πιθανότατα έχουν στο μεταξύ πεθάνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.