«Η επιστολή υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω εμπλοκής σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, την ενίσχυση της νομοθετικής συζήτησης και την επανέναρξη των πολιτιστικών ανταλλαγών», δήλωσε ο Ραντ Πολ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ «Τραμπ-Ρωσία» ήρθε να προστεθεί σήμερα. Μετά το σάλο που προκλήθηκε στη σύνοδο στο Ελσίνκι, όπου ο Τραμπ, με τα όσα δήλωσε έδωσε τροφή να τον χαρακτηρίσουν από φιλορώσο μέχρι προδότη, τώρα, ο Ραντ Πολ, με τουίτ του έρχεται να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Όπως δήλωσε ο γερουσιαστής, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέλαβε να μεταφέρει επιστολή του Τραμπ προς το προσωπικό του Πούτιν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γερουσιαστή «η επιστολή αγγίζει τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αντιτρομοκρατίας».
I was honored to deliver a letter from President Trump to President Vladimir Putin’s administration. The letter emphasized the importance of further engagement in various areas including countering terrorism, enhancing legislative dialogue and resuming cultural exchanges.
— Rand Paul (@RandPaul) August 8, 2018
«Είχα την τιμή να παραδώσω μια επιστολή από τον πρόεδρο Τραμπ στη διοίκηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επιστολή υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω εμπλοκής σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, την ενίσχυση της νομοθετικής συζήτησης και την επανέναρξη των πολιτιστικών ανταλλαγών», δήλωσε ο Πολ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Η διοίκηση του αμερικανού προέδρου, καθώς και του Κρεμλίνου, δεν έχει ακόμη σχολιάσει το θέμα.
Ο Ραντ Πολ, ο οποίος ηγείται αμερικανικής νομοθετικής αντιπροσωπείας στη Ρωσία, πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση με τους νομοθέτες του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον αρχηγό της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων κ. Κονσταντίν Κοσατσέφ. Ο Πολ κάλεσε επίσης τους Ρώσους νομοθέτες να επισκεφθούν την Ουάσινγκτον για να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ. Ο γερουσιαστής δήλωσε αργότερα ότι είναι πιθανό να διοργανωθεί συνάντηση σε τρίτη χώρα.
Η επίσκεψη έρχεται μετά τη σύνοδο κορυφής του μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στο Ελσίνκι που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου, η οποία επανενεργοποίησε αποτελεσματικά τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών μετά από μακρά περίοδο έντασης.