Όταν μετά από πολλά χρόνια επισκέφθηκε το κατάστημα της γιαγιάς του, δεν πίστευε σε αυτό που αντίκρισε.
Από τότε που ήταν παιδί ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, είχε πάντα μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτά που φορούν οι άνθρωποι στα πόδια τους. Ανδρικά παπούτσια, γυναικεία παπούτσια, ακόμα και παιδικά παπούτσια. Ο άντρας αυτός δεν μπορούσε να εξηγήσει την αγάπη του για τα υποδήματα μέχρις ότου έμαθε μια ενδιαφέρουσα οικογενειακή ιστορία.
Σε ένα οικογενειακό ταξίδι, ο ίδιος και η οικογένειά του πήγαν να επισκεφτούν το παλιό κατάστημα που ανήκε και λειτούργησε από την εποχή των παππούδων του. Δεν ήξερε ότι οι πρόγονοί του ήταν έμποροι παπουτσιών! Ήταν σαν να βρήκε την αληθινή του κλίση. Αλλά όταν πήγαν στο κατάστημα, ολόκληρη η οικογένεια έμεινε έκπληκτη…
Το κατάστημα, το οποίο ονομαζόταν «First Class Shoe store», είχε κλειδωθεί πριν από σαράντα χρόνια και κανείς δεν μπορούσε να μπει μέσα. Όταν η οικογένεια μπήκε μέσα, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της …
Σαράντα χρόνια πριν, η γιαγιά του λειτουργούσε το κατάστημα. Αλλά όταν αρρώστησε, οι πόρτες έκλεισαν μια για πάντα.
Όταν η οικογένεια μπήκε στο κτίριο, αντίκρισε τα ράφια του καταστήματος γεμάτα σκόνη με πολλά κουτιά παπουτσιών. Θεώρησαν ότι τα κουτιά ήταν άδεια και έπρεπε απλώς να ανακυκλωθούν.
Περίεργος, ο Redditor και η οικογένειά του άρχισαν να τραβούν τα αρχαία κιβώτια από τα ράφια. Τότε ανακάλυψαν κάτι πραγματικά συγκλονιστικό…
Αυτά τα κουτιά δεν ήταν κενά. Υπήρχαν παπούτσια από τη δεκαετία του 1960! Επειδή αυτό το «ρετρό» στυλ θεωρείται πλέον κλασικό και μοντέρνο από το νεαρό πλήθος, εξακολουθούσαν να έχουν αξία ακόμα κι αν ήταν πάνω από σαράντα χρονών.
Ο νεαρός άνδρας, που αγαπούσε τα παπούτσια όλη του τη ζωή, αισθάνθηκε ότι ο Θεός είχε βάλει ένα θαύμα στην αγκαλιά του. Του είχαν δοθεί εκατοντάδες ζευγάρια παπουτσιών με αυτό τον παράδοξο τρόπο. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!
Χωρίς δισταγμό, η οικογένεια άρχισε να δοκιμάζει διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια. Ήταν συγκλονισμένοι που ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση. Δεν υπήρχαν έντομα, σκώροι ή ποντίκια στα ζεύγη και το υλικό τους δεν είχε καταστραφεί.