ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τη λέξη «λαθρομετανάστης»

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τη λέξη «λαθρομετανάστης»

«Περίπου 3,2 εκατομμύρια κάτοικοι της Νέας Υόρκης γεννήθηκαν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 37% του πληθυσμού της πόλης. Πάνω από το 50% των παιδιών της Νέας Υόρκης έχουν ένα γεννημένο στο εξωτερικό γονέα. Η Νέα Υόρκη είναι μεταξύ των πόλεων του κόσμου με τη μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία, με εκατοντάδες γλώσσες στους πέντε δήμους της»: Γι’αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους, σε μία συγκυρία όπου οι αντιμεταναστευτικοί τόνοι διαρκώς και διεθνώς ανεβαίνουν, η Νέα Υόρκη δίνει μάθημα πολιτικής ορθότητας και αποδοχής, τιμώντας το ένα τρίτο των κατοίκων της και απαγορεύοντας τη χρήση του όρου «λαθρομενατάστης».

«Η λέξη ‘λαθρομετανάστης’ – που χρησιμοποιούν πολλοί νόμοι για να αναφερθούν σε έναν μη Αμερικανό υπήκοο – είναι όρος που δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς και στερεί από τους μετανάστες την ανθρώπινη υπόστασή τους. Η χρήση της λέξης ‘λαθρομετανάστης’ με πρόθεση την ταπείνωση, τον εξευτελισμό ή την προσβολή ατόμου ή ατόμων συνιστά παράνομη διάκριση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο 29σέλιδο επικαιροποιημένο κείμενο κανόνων της δημοτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – της υπηρεσίας που διασφαλίζει την εφαρμογή του νόμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Όσοι δε, δεν συμμορφώνονται με τη νέα οδηγία, κινδυνεύουν με πρόστιμο άνω των 250.000 δολαρίων για κάθε παράβαση.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την πολυπολιτισμικότητα της πόλης μας και τις κοινότητες των μεταναστών που αποκαλούν τη Νέα Υόρκη σπίτι τους» εξήγησε ο αντιδήμαρχος, Φιλ Τόμσον σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «οι νέες αυτές οδηγίες στην επιβολή του νόμου θα διασφαλίσουν πως κανείς Νεοϋορκέζος δε θα υφίσταται διακρίσεις λόγω της καταγωγής του ή του μεταναστευτικού καθεστώτος του».

Η νέα οδηγία της επιτροπής ορίζει, επίσης, πως η παρενόχληση ή διάκριση κατά ατόμου επειδή μιλά άλλη γλώσσα από την αγγλική ή είναι περιορισμένης γλωσσικής επάρκειας ή ακόμα η απειλή για κλήση της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) λογίζονται ως παράβαση του νόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.