ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Αναχώρησαν για το Λουξεμβούργο 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί

Αναχώρησαν για το Λουξεμβούργο 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 12 ασυνόδευτα παιδιά από Συρία και Αφγανιστάν αναχώρησαν για το Λουξεμβούργο, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν για να τους αποχαιρετίσουν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Πολ Στάινμετζ, και η ειδική γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο πρέσβης του Λουξεμβούργου, ενημέρωσε τα παιδιά για τη χώρα προορισμού τους και τους εξήγησε πως θα μείνουν σε ένα μικρό χωριό στα βόρεια της χώρας, παραθεριστικό χωριό με πολλούς τουρίστες, σε ένα πιο ήσυχο, αλλά πολύ όμορφο κομμάτι της χώρας.

«Το ωραίο με το Λουξεμβούργο είναι ότι δεν είναι μεγάλη χώρα και είναι αρκετά εύκολη», τους είπε.

Πρόσθεσε πως όταν έρθει η ώρα δεν θα έχουν πρόβλημα να αναζητήσουν εργασία.

«Πρέπει να πάτε στο σχολείο, να μάθετε τουλάχιστον γαλλικά ή και γερμανικά», είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, έδωσε στα παιδιά αναμνηστικά δώρα από το Μουσείο Μπενάκη (παζλ και τετράδια), ώστε να έχουν μαζί τους και στη συνέχεια τους ευχήθηκε καλή τύχη και να έχουν πάντα ελπίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας, μιας πρωτοβουλίας και ενός σχεδίου ευρωπαϊκού που αφορά συνολικά 1.600 ασυνόδευτα παιδιά τα οποία θα μετακινηθούν από την Ελλάδα προς άλλα κράτη μέλη της ΕΕ». Η πρώτη μετεγκατάσταση, συνέχισε «ήταν μία αρχή, μία ένδειξη χειροπιαστής αλληλεγγύης από τη φίλη χώρα του Λουξεμβούργου που παίρνει δώδεκα παιδιά τη στιγμή που είναι μια χώρα με 600.000 κατοίκους, η δεύτερη μικρότερη μετά τη Μάλτα. Δημιουργεί λοιπόν ένα παράδειγμα και για τις άλλες, τις μεγάλες χώρες, τις πιο ισχυρές, τις πιο πολυπληθείς», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.