Είναι γνωστό πως όταν οι Αμερικανοί άποικοι παίρναν τις εκτάσεις των άτυχων Ινδιάνων της βόρειας Αμερικής, αγόραζαν εκατομμύρια εκτάρια με αντάλλαγμα καθρεφτάκια και νομίσματα, καθώς οι ιθαγενείς εντυπωσιάζονταν και θεωρούσαν πολύτιμα αντικείμενα ευτελούς αξίας.

Έτσι και με μόλις 700 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, ουσιαστικά μονιμοποίησε την παραμονή των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, αφού κατασκευάζονται νέες μόνιμες δομές-μόνιμοι οικισμοί στα ελληνικά νησιά.

Ουσιαστικά με αυτή την επιδοματική πολιτική η ΕΕ θα κρατάει την Ελλάδα «όμηρο» και θα εξασφαλίζει πως οι παράνομοι μετανάστες θα μένουν σε ελληνικό έδαφος.

Το μισό από το σύνολο του ποσού(350 εκ. ευρώ)θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αμιγώς για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ένα σημαντικό τμήμα θα δοθεί υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες άσυλο» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι τι θα συμβεί με τη δεύτερη δόση καθώς με 240 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία νέων μόνιμων δομών στα νησιά.

Από την δεύτερη μελλοντική δόση ένα ποσό 50 εκ. ευρώ (μόλις το 14% του συνόλου) προορίζεται για την «κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών» (δεν διευκρινίζεται ποιας εθνικότητας) και αφορά τη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας με την Τουρκία.

Από την δεύτερη δόση επίσης, ένα…συμβολικό ποσό 10 εκ,. ευρώ κατευθύνεται στις υπηρεσίες της Frontex, ενώ η μερίδα του λέοντος (220 εκ) θα διατεθεί για την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά.

Αλλα 50 εκατομμύρια θα δοθούν για τον εφοδιασμό των hotspots με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, αλλά και για την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού(από ΜΚΟ)και υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου.

Όπως έχει ενημερώσει το pronews, από την πρώτη δόση των 350 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη αρχίσει και «τρέχει», η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει στην κυριολεξία…ψίχουλα, όπως παγίως συμβαίνει με την ευρωπαϊκή βοήθεια για το μεταναστευτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως διευκρίνισε η κ. Γιόχανσον τα 290 εκ. ευρώ προορίζονται για την στήριξη των νέων 31 δομών(σ.σ. 28 έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση)στην ενδοχώρα, αλλά και την ενοικίαση πρόσθετων καταλυμάτων χωρητικότητας 25 χιλιάδων κλινών, καθώς και για την…βοήθεια σε μετρητά που προαναφέραμε και προορίζεται για 90 χιλιάδες μετανάστες.