Το κλείσιμο όλων των σχολείων και των κολεγίων έως το τέλος της τρέχουσας εκπαιδευτικής χρονιάς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, η οποία πλήττεται με σφοδρότητα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόφαση αφορά περίπου 4,2 εκατομμύρια μαθητές σ’ όλη την αμερικανική πολιτεία.

«Είναι πολύ επικίνδυνο να ανοίξουν τα σχολεία αυτή τη στιγμή, καθώς ο ιός εξακολουθεί να στέλνει σχεδόν 1.000 άτομα στα νοσοκομεία κάθε ημέρα» δήλωσε ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο.
Και πρόσθεσε: «Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Κάθε γονέας και κάθε πολίτης το αισθάνεται αυτό».

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μη λειτουργίας και των θερινών σχολείων, τα οποία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν τον Ιούνιο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ανακοίνωσε την έναρξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας έως τα τέλη του σχολικού έτους.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 289 άτομα το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 24.069.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών διαμορφώθηκε σε 954 ημερησίως, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 310.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων σ’ όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.