ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νευρική αντίδραση Κίνας στις νέες κατηγορίες Τραμπ για κορωνοϊό: «Ποιος τελικά έκανε λάθος;»

Νευρική αντίδραση Κίνας στις νέες κατηγορίες Τραμπ για κορωνοϊό: «Ποιος τελικά έκανε λάθος;»

«Η πανδημία του κορωνοϊού ξέσπασε ξαφνικά στην Κίνα και ήμασταν η πρώτη χώρα που την αντιμετώπισε», διεμήνυσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσουνγίνγκ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Πεκίνο να περάσει στην «αντεπίθεση» όσον αφορά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος δήλωσε πως «η ανικανότητα, και όχι η κακόβουλη πρόθεση, βρίσκεται πίσω από την εξάπλωση του κορβνοϊού από την Κίνα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στο Fox News, υποστήριξε πως: «η Κίνα έχει κάνει κάτι απαίσιο. Δεν πιστεύω ότι το έκανε σκόπιμα, αλλά έγινε πιθανότατα λόγω ανικανότητας και πιθανότατα ξέφυγε και δεν ήξεραν πώς να συζητήσουν γι’ αυτό».

Το Πεκίνο αντέδρασε άμεσα και πέρασε στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας πως: «Τι λάθος κάναμε; Ο κορωνοϊός ήταν μια ξαφνική ασθένεια και η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που έπληξε. Λάβαμε γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα που έχουν ήδη αποφέρει αποτελέσματα. Υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση της νόσου σε ΗΠΑ και Κίνα. Αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς των νεκρών και των κρουσμάτων στις δύο χώρες. Ποιος τελικά έκανε λάθος; Ποιος δεν μπόρεσε να απαντήσει στην ασθένεια; Νομίζω πως αυτό είναι προφανές» τόνισε με έμφαση η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.