ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Διαδηλώσεις κατά της καραντίνας στην Ελβετία: «Η Σουηδία τα πηγαίνει καλά χωρίς μέτρα»

Διαδηλώσεις κατά της καραντίνας στην Ελβετία: «Η Σουηδία τα πηγαίνει καλά χωρίς μέτρα»

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της Ελβετίας στη Βέρνη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ελβετία, όπου οι θάνατοι ξεπερνούν τους 1.500 και οι μολύνσεις τις 30.000, άρχισε να άρει τα μέτρα καραντίνας πριν από δύο εβδομάδες, επιτρέποντας σε κομμωτήρια και ανθοπωλεία να επαναλειτουργήσουν. Από την Δευτέρα, θα μπορούν να λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία, τα εστιατόρια, τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες, αρκεί να τηρούνται ορισμένα συγκεκριμένα μέτρα.

Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα καταπατούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και γιούχαραν τους αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί έξω από το κοινοβούλιο. Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «χωρίς μέτρα καραντίνας, η Σουηδία τα πάει εξίσου καλά με την Ελβετία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γύρω στους 100-200 ήταν οι συμμετέχοντες σε παρόμοια διαδήλωση στη Ζυρίχη και περίπου 80 εκείνοι που κατέβηκαν στους δρόμους του Σεν Γκαλ. Η Ελβετία επέβαλε καραντίνα στα μέσα Μαρτίου, κλείνοντας τα σχολεία και όλα τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα. Θεωρητικά, απαγορεύονται και οι συναθροίσεις άνω των 5 προσώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.