ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Πορτογαλία θα υποδεχτεί 60 παιδιά παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα

Η Πορτογαλία θα υποδεχτεί 60 παιδιά παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα

Η Πορτογαλία πρόκειται να παραλάβει έως και 60 ασυνόδευτα παιδιά παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιζαμπέλ Σάντος, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επιδημία του νέου κορωνοϊού σε αυτήν την ευάλωτη ομάδα.

Τα παιδιά αναμένεται να φτάσουν στην Πορτογαλία εντός των επόμενων εβδομάδων, είπε η Σάντος, σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, σε μια τηλεδιάσκεψη με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Δεν διευκρίνισε ωστόσο το πότε ακριβώς.

1.126 θάνατοι από κορωνοϊό

Η Πορτογαλία, η οποία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 27.405 κρούσματα της ασθένειας Covid-19 και 1.126 θανάτους, έχει δηλώσει πρόθυμη να παραλάβει κάποια από τα παιδιά, στο πλαίσιο του εθελοντικού ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης περίπου 1.600 ανηλίκων. Στην πρωτοβουλία αυτή μετέχουν και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Οι πρώτες μετεγκαταστάσεις έγιναν τον περασμένο μήνα, όταν 12 ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Λουξεμβούργο και ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε περίπου 50 παιδιά.

Η Σάντος, που είπε ότι η Πορτογαλία ήταν η πρώτη χώρα η οποία προσέφερε βοήθεια στην Ελλάδα, επέκρινε την ευρωπαϊκή αντίδραση στην προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης «απέτυχε».

“Ζουν σε κακές συνθήκες”

«Τα παιδιά αυτά ζουν κάτω από κακές συνθήκες. Ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς με τον τριπλάσιο, τετραπλάσιο και σε πολλές περιπτώσεις πενταπλάσιο πληθυσμό που μπορούν να φιλοξενήσουν», είπε.

Εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τις συρράξεις σε χώρες όπως η Συρία χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως «γέφυρα» για να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τον Φεβρουάριο, εκατοντάδες μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα αφού η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν θα τους εμποδίζει πλέον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία σήμερα φιλοξενεί περίπου 3,4 εκατομμύρια αλλοδαποί ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 120.000 οι οποίοι περιμένουν να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για παροχή ασύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.